Schietincident Boswijk Lelystad: 'Personen op scooter zijn beschoten'

LELYSTAD • Wo 22 mei 2024 | 16:01 • Woensdag 22 mei 2024 | 16:01

Een scooterbestuurder en een passagier blijken in de nacht van zondag op maandag te zijn beschoten bij winkelcentrum Boswijk in Lelystad. Dat meldt de politie, die zich baseert op camerabeelden. Een onbekende verdachte zou het tweetal onder vuur hebben genomen. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

De politie liet maandagochtend weten dat er in de nacht een schietincident was geweest bij het winkelcentrum. Voor de deur van horecazaak Gino's Italian Cuisine werden meerdere kogelhulzen gevonden. Ook werden een scooter, straatsteen en molotovcocktail aangetroffen.

Inmiddels blijkt dat het duo op de scooter werd beschoten. De twee kwamen aanrijden, zijn afgestapt en renden weg waarna kogels werden afgevuurd, zegt de politie. Na de beschieting vlucht de schutter in onbekende richting weg.

De identiteit van zowel de schutter als het tweetal op de scooter is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk wat het doel van de aangetroffen straatsteen en molotovcocktail was. Dat wordt nog onderzocht.

De achtergelaten scooter, steen en molotovcocktail

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel