Ravage op terras Brownies&downieS in Lelystad: 'Nu is het echt genoeg'

LELYSTAD • Wo 22 mei 2024 | 20:07 • Woensdag 22 mei 2024 | 20:07

Stoelen kapotgeslagen, tafels meegesleurd en andere vernielingen. Al tien keer in zes jaar tijd hebben onbekenden huisgehouden op het terras van Brownies&downieS aan de Promesse in Lelystad. De laatste keer was dinsdag.

Eigenaresse Priscilla Bouw is er helemaal klaar mee. "Vanmorgen was het weer zover dat we het hele terras kapot aantroffen. Ik dacht, nu is het echt genoeg." Ze maakte met de medewerkers een filmpje dat op social media inmiddels al duizenden keren bekeken is.

Twee jaar geleden werd er ook al ingebroken in de bijzondere horecazaak, waar mensen met een lichte beperking werken.

'Dikke huid'
De medewerkers van de zaak reageren er gelaten op. Ze hebben inmiddels een dikke huid gekregen, zegt Bouw. "Niet alleen zien ze de schade, maar ze worden bijvoorbeeld ook voor van alles uitgemaakt aan de telefoon. De maatschappij is een stuk ruwer geworden."

Priscilla hoopt dat de gemeente iets kan doen, bijvoorbeeld door meer te controleren. Want zoals het nu gaat, kan het volgens haar niet meer. "Elke ochtend is het maar weer afwachten hoe we het terras terugvinden. Staat het nog zoals we het hebben achtergelaten, of hebben ze opnieuw van alles vernield."

De gemeente laat weten dat er donderdag contact met de eigenaresse van Brownies&downieS is geweest. Volgende week heeft de wethouder een gesprek met haar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel