Kasteel mogelijk gesloopt

ALMERE • Za 19 april 2008 | 0:00 • Zaterdag 19 april 2008 | 0:00
Het Kasteel Almere wacht mogelijk de slopershamer. Dat bevestigt directeur De Graaf van Gravin BV, eigenaar van het kasteel. In de nieuwe plannen die nu gemaakt worden is waarschijnlijk geen plaats meer voor de kopie van het kasteel Jemeppe in België.

De plannen van een luxe trouwlocatie in Almere stammen alweer van het vorige millennium. Na jarenlang plannen maken, ging begin 2000 de eerste paal van het kasteel de grond in. Initiatiefnemer Thijs Blom kwam daarna in financiële problemen en moest de bouw staken. Na enkele eigendomswisselingen is het karkas en de omgeving in handen Gravin BV.

De plannen die het bedrijf onlangs bij de gemeente neerlegde, werden afgewezen. Op het terrein zouden woningen, winkeltjes, recreatie en horeca moeten komen. Maar het gemeentebestuur ziet liever een groene, open en landschappelijke uitstraling voor het gebied. Gravin BV moet daarom opnieuw naar de tekentafel en sluit niet uit dat er geen plaats meer is voor het kasteel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel