FC Almere moet ontslagen trainer weer in dienst nemen

ALMERE
FC Almere moet trainer Maurice Ligeon weer in dienst nemen. Dit is het oordeel van de arbitragecommissie van de KNVB. De commissie maakte vrijdag bekend dat de amateurclub onvoldoende gronden heeft voor een ontslag van Ligeon die een contract had voor onbepaalde tijd. 

De Almeerse amateurclub zette Ligeon in april op non-actief omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukte. Ondertussen heeft FC Almere al een nieuwe hoofdtrainer aangesteld in de persoon van Jimmy Simons, die een aanzienlijk lager salaris krijgt. Het lijkt er dus op dat FC Almere zit opgescheept met twee hoofdtrainers. 

Volgens voorzitter Edo Westerbeek gaat het voetbalgezegde 'er is niemand groter dan de club' door de uitspraak niet meer op. Er is volgens Westerbeek geen beroep tegen de uitspraak mogelijk. De club moet nu waarschijnlijk op andere zaken gaan bezuinigen.

reacties (8)

 • #kansloos

   

  Met smart wacht ik op het moment dat de heer Ligeon gaat reageren. De berichtgeving is eenzijdig! Een verhaal heeft twee kanten. De heer Westerbeek heeft bij de KNVB zelf aangegeven meneer Simons een contract met een maand proeftijd te hebben gegeven. De aandaxht continu verplaatsen. Zullen we het hebben over de 250.000 dat verdwenen is? Of een kantinemedewerker een 40 urig onbepaalde tijd contract aanbieden in aug 2016 terwijl na jou zeggen de club het toen al financieel zwaar had?

  reageer
 • Jond

   

  En terecht. Je kan niet verwachten dat je een contract eenzijdig, zo gemakkelijk, kan beëindigen. Alle financiële misère waar de club nu in gaat belanden is het gevolg van het domme, en vooral naïeve, besluit om zo met mensen om te gaan! Het bestuur dient hier de handen in eigen boezem te steken en moeten dan ook hun conclusies trekken. Oplossen dit probleem, en daarná pas vertrekken!

  reageer
 • Piet

   

  Hahahha man man nou ben blij dat ik mijn zoon weg heb gehaald daar. Het is een grote bende en een partij ouwe bende niet om aan te zien. Is trouwens nooit een betrouwbare en goede club geweest

  reageer
 • Almere

   

  Ligeon doet toch niets verkeerd. Voorzitter: u heeft fout gehandeld. Eerst met ligeon. Vervolgens met Simons Trek uw conclusies in het belang vd club

  reageer
 • Coach Ro

   

  Terechte uitspraak. Edo heeft met zn volle verstand een contract aangeboden. Ligeon heeft het geaccepteerd. Vervolgens heeft Edo de financiele huishouding niet voor elkaar en dan maar de trainer wegsturen?? En dan een nieuwe hoofdtrainer aantrekken?? . En dan verschuilen achter de club? Jammer Edo, kijk in de spiegel. Sorry onbewust onbekwaam

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry

   

  Lekker baantje als beheerder geven...van 7:00 tot 15:00 met een prikker laten lopen

  reageer
 • Moraalridder

   

  Kasteel. Rijdende tribune. Florida. VoetbaltrainEr. Wie volgt ???

  reageer
 • Parkwijker

   

  Hilarisch!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert