Trainer Simons van FC Almere stapt op

ALMERE
Jimmy Simons, een van de hoofdtrainers van FC Almere is per direct opgestapt. Dat heeft hij voorzitter Edo Westerbeek en de spelers maandagavond laten weten. Hij stopt vanwege het gedoe bij de club rond de andere hoofdtrainer Maurice Ligeon. 

FC Almere zette Ligeon op non actief omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukte en hij geen genoegen nam met een lager salaris. FC Almere nam Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer maar de club mocht Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslaan. Sindsdien had de club twee hoofdtrainers. De spelers willen niet door Ligeon getraind worden en zijn uit de selectie gestapt. Een oefenduel werd afgelast. 

Komende donderdagavond dient een spoedarbitragezaak over het conflict bij de KNVB in Zeist. Mocht FC Almere de zaak met Ligeon winnen, dan komt Simons niet terug. Dat zegt Westerbeek tegen de website Het Amsterdamsche Voetbal. De club moet dan weer op zoek naar een nieuwe trainer. 

reacties (5)

 • Moraalridder

   

  Gewoon fc knudde in zijn geheel op heffen. Kun je op dit stukje gras speeltoestellen voor kinderen plaatsen.

  reageer
 • Zijn geloof ik 8 velden. Dat wordt dan idd een veldje met speeltoestellen en verder een volgebouwd met huizen en een paar flats. Alsof je daar op zit te wachten als buurtbewoner...

 • Roel

   

  Ik vraag mezelf af welke trainer nog met dit bestuur aan tafel wil zitten.

  reageer
 • Shane

   

  Ik zou niet weten waarom, je krijgt alleen maar een jaarcontract, maar speelt wel 2e klasse. Prima spelersgroep, met een jonge groep erachter,

 • Andre

   

  Staan genoeg " Almeerse " trainers klaar om dit op te pakken indien Ligeon verdwijnt.

  reageer
 • Fons

   

  Een trainer is een passant, en het zegt genoeg als de VOLTALLIGE !!!!!!! Spelersgroep niet met je wil werken. Ga gewoon het gesprek aan en trek je conclusie , haal een mooie afkoopsom eruit, en ga verder met je leven.

  reageer
 • Erik

   

  Blij dat mijn zoon daar weg is

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert