Trainer Simons van FC Almere stapt op

ALMERE • Di 5 september 2017 | 11:46 • Dinsdag 5 september 2017 | 11:46
Jimmy Simons, een van de hoofdtrainers van FC Almere is per direct opgestapt. Dat heeft hij voorzitter Edo Westerbeek en de spelers maandagavond laten weten. Hij stopt vanwege het gedoe bij de club rond de andere hoofdtrainer Maurice Ligeon. 

FC Almere zette Ligeon op non actief omdat zijn salaris te zwaar op de begroting drukte en hij geen genoegen nam met een lager salaris. FC Almere nam Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer maar de club mocht Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslaan. Sindsdien had de club twee hoofdtrainers. De spelers willen niet door Ligeon getraind worden en zijn uit de selectie gestapt. Een oefenduel werd afgelast. 

Komende donderdagavond dient een spoedarbitragezaak over het conflict bij de KNVB in Zeist. Mocht FC Almere de zaak met Ligeon winnen, dan komt Simons niet terug. Dat zegt Westerbeek tegen de website Het Amsterdamsche Voetbal. De club moet dan weer op zoek naar een nieuwe trainer. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel