Voorzitter FC Almere reageert op contractproblemen

ALMERE
Voorzitter Edo Westerbeek, van FC Almere, heeft voor eerst gereageerd op de ophef bij de club. FC Almere heeft een conflict met hoofdtrainer Maurice Ligeon dat volledig uit de hand is gelopen.

Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, maar na een jaar wilde de club van hem af. Zijn salaris zou te zwaar op de begroting drukken. Gesprekken over een salarisverlaging liepen op niets uit. Ligeon nam een advocaat in de arm en wilde niet meer verder praten met het bestuur. In april van dit jaar zette FC Almere de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli dat de club onvoldoende gronden heeft om hem te ontslaan.

Spelers stapten uit selectie Ligeon
Ondertussen had de club wel Jimmy Simons als nieuwe trainer aangenomen, met een aanzienlijk lager salaris. De spelers van het eerste elftal van tweedeklasser FC Almere wilden vervolgens niet langer getraind worden door Maurice Ligeon. De voetballers stapten uit zijn selectie. De spelers waren de onrust zat die ontstond doordat het clubbestuur het ontslag van Ligeon moest terugdraaien.

Nieuwe hoofdtrainer opgestapt
De afgelopen weken had de club daarmee twee hoofdtrainers. Die gaven beiden trainingen aan een eigen selectie. De nieuwe trainer, Simons, trainde met de 'oude' selectiespelers. Ligeon trainde met een nieuwe groep. Afgelopen maandag nam Simons ontslag, omdat hij op deze manier niet kon werken.

Westerbeek begrijpt Simons
In een interview met Omroep Flevoland reageert voorzitter Edo Westerbeek nu teleurgesteld op hele kwestie. Hij betreurt het dat Simons is opgestapt, maar begrijpt die stap wel. Verder kan hij weinig zeggen over het conflict met Ligeon, omdat de zaak donderdagavond bij de KNVB dient in een spoedarbitragezaak. Wel kan hij zeggen dat hij heeft geprobeerd om met Ligeon te praten. "Dat is helaas niet gelukt en dat is jammer voor de club, de trainer en de spelers. Dit verhaal kent alleen maar verliezers," aldus voorzitter Westerbeek.

Na het interview met Omroep Flevoland heeft de voorzitter nog ruim twee uur staan praten met Ligeon op het veld van FC Almere. De trainer wilde niet voor camera reageren.

reacties (4)

 • Jacob

   

  Arbeidsconflicten komen in elke branche voor. Hoor je nooit wat over en terecht. Maar als het in de context van Sport gebeurd, dan blijkt het opeens interessant genoeg om het publiek er deelgenoot van te maken.

  reageer
 • JAD

   

  Als dit zo doorgaat heeft Almere binnenkort 2 clubs minder door intern gedoe en geruzie over geld en contracten

  reageer
 • Willem

   

  Het bevestigt het beeld van de Nederlandse voetballerij. We zijn afgezakt naar het niveau kneuzenkermis. Triest.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Wat gaat bestuur/selectie doen om de jeugd financieel te compenseren?

  reageer
 • Lid

   

  Wat zou de selectie moeten doen meneer Molenaar? Contributie betalen- check Wens dure trainer eruit - check Geen vergoeding als selectiespeler - check deze hele actie is juist om de jeugd te kunnen voorzien van betere trainers en geld weg te halen bij de selectie. Kortom: ongepaste vraag.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert