KNVB: FC Almere mag trainer Ligeon ontslaan

ALMERE
Voetbalclub FC Almere mag hoofdtrainer Maurice Ligeon in november ontslaan. Dat besluit heeft de arbitragecommissie van de KNVB donderdagavond genomen. Tot die tijd hoeft Ligeon niet meer op de club te verschijnen. Welke ontslagvergoeding de trainer krijgt moet nog worden bepaald.  

De voetbalclub in Almere Haven kampt al maanden met een onwerkbare situatie bij de selectie. Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, maar na een jaar wilde de club van hem af. Zijn salaris zou te zwaar op de begroting drukken. Gesprekken over een salarisverlaging liepen op niets uit. Ligeon nam een advocaat in de arm en wilde niet meer verder praten met het bestuur. 

In april van dit jaar zette FC Almere de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli nog dat de club onvoldoende gronden heeft om hem te ontslaan.

Voetbalclub is tevreden met de uitspraak
Voorzitter Edo Westerbeek is tevreden met het besluit van de KNVB. Hij geeft wel aan dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn en dat het bestuur van FC Almere fouten heeft gemaakt. 
Ligeon was ook bij de zitting maar wilde na afloop niet reageren op de uitspraak.  

 

reacties (12)

 • Urker

   

  Nieuwe trainer ???........Lukas Hoekman

  reageer
 • peter van den bemt

   

  Het is (was?) een onhoudbare situatie. Met Ligeon verder gaan is onmogelijk. Maar toch snap ik het even niet. Het was een kwestie van wettelijk arbeidsrecht: het 3e contract behoort een contract voor onbepaalde tijd te zijn. Kan een arbitragecommissie van de KNVB bepalen dat die wet niet opgaat????

  reageer
 • Praatjes

   

  En maar achter de wwz schuilen. Ga het filmpje van deze site maar even opzoeken waar Edo trots zegt Ligeon wist te behouden. Want andere clubs wilden hem hebben. Einde van dat filmpje geeft Edo toe te weten van de wwz en dat is in einde januari. Dus dat het gaat om onbepaalde tijd en dat hij daar wel degelijk van op de hoogte is. Daar is bewust met open ogen voor gekozen. Man man mam wat een trieste figuren daar.

  reageer
 • Praatjes

   

  En maar achter de wwz schuilen. Ga het filmpje van deze site maar even opzoeken waar Edo trots zegt Ligeon wist te behouden. Want andere clubs wilden hem hebben. Einde van dat filmpje geeft Edo toe te weten van de wwz en dat is in einde januari. Dus dat het gaat om onbepaalde tijd en dat hij daar wel degelijk van op de hoogte is. Daar is bewust met open ogen voor gekozen. Man man mam wat een trieste figuren daar.

  reageer
 • Peter

   

  Wil je het nou niet begrijpen of zo? FC Almere wilde Ligeon op dat moment heel graag houden. Voor nog één of twee seizoenen, misschien nog wel langer zolang het goed zou gaan, maar natuurlijk niet voor eeuwig. Dat werkt toch niet in de sportwereld !!! De club kreeg in december 2016 het advies van de KNVB en de gemeente om wat te doen aan zijn salaris. Dat was te hoog ten opzichte van het niveau waarop FC Almere speelt en stond niet in verhouding met het selectiebudget van de club. Op dat moment was - zover ik begreep - nog steeds de insteek om met elkaar verder te gaan, alleen tegen een lager salaris. Vanaf dat moment is het fout gegaan en ontstond er een onwerkbare situatie, doordat Ligeon niet meer met het bestuur wilde communiceren en alleen nog maar via zijn advocaten. Je kan dan wel gaan roepen 'wat een trieste figuren daar', maar dat zijn inhoudsloze opmerkingen alleen maar bedoeld om anderen te beschadigen. Hopelijk begrijp je het nu wel!

 • Roel

   

  Ik ben benieuwd hoeveel de afkoopsom gaat bedragen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A krachtig

   

  Gelukkig dat FC Almere een "barmedewerkster " in dienst heeft die de omzet van de club van €90000 naar €160000 weet op te krikken. Deze SOAP zal zich nog verder afspelen , maar dan zonder Maurice Ligeon als doelwit.! Inderdaad gaat het nu een nieuw stadium in want aan de situatie verandert er niets. Waarom de arbitrage nu wel een besluit neemt heeft te maken met de werknemer in bescherming nemen. Ze hebben inderdaad een 'Voortschrijdend' inzicht.!.!

  reageer
 • Peter

   

  A krachtig, jouw redenatie klopt niet, je draait oorzaak en gevolg om. Doordat de baromzet van 90.000 naar 160.000 is gestegen was er iemand nodig om dat in goede banen te leiden. Het werd een te grote taak om dat alleen door vrijwilligers te laten doen. Het is trouwens van de gekke dat een hoofdtrainer zich gaat bemoeien met dit soort dingen. Hij gaat over de selectie, niet over de andere dingen die binnen een club georganiseerd worden. Dat de arbitrage nu wel besluit dat de voetbalclub afscheid mag nemen van deze trainer is omdat Ligeon na de vorige uitspraak nooit heeft geprobeerd om tot een werkbare situatie te komen. Ik snap dat het misschien vervelend voor je is, maar dat zijn de feiten. Door de starre opstelling van Ligeon was dit ook de enige logische oplossing.

 • Poe

   

  Welke onbenul was de voorzitter die een trainer een contract voor onbepaalde tijd gaf? Persoonlijk aansprakelijk stellen voor wanbeleid..verzin je niet dit.

  reageer
 • ???

   

  Heb je nou echt niet geluisterd of jezelf in de materie verdiept. Door gewijzigde regelgeving had hij al met terugwerkende kracht een vast contract. Hadden ze hem dan moeten ontslaan op het moment dat ze nog tevreden over hem waren en niet wisten dat hij eigenlijk al een vast contract had. Dat Maurice Ligeon teveel verdiende is het bestuur aan te rekenen. Maar daar hebben ze juist na advies van zowel de gemeente als de knvb wat aan proberen te doen. Doordat Maurice Ligeon hier amper op reageerde of alleen via zijn advocaat is de huidige situatie ontstaan. Hij heeft zich onmogelijk gemaakt bij de spelersgroep en nadat dit zich ook uitte in de resultaten is hij op non-actief gezet. Als het bestuur aan dossier opbouw had gedaan ipv alles mondeling bespreken had de arbitrage commissie waarschijnlijk de eerste keer al ingestemd met een ontslag. Gelukkig kan de focus weer op het voetbal. Succes komend seizoen in de 2e klasse!!!

 • Peter

   

  Heb je het filmpje wel gekeken? Daaron wordt precies uitgelegd dat een 3e jaar contract na de wetswijziginh gelijk staat aan een contract voor onbepaalde tijd. Lodewijk Asscher is de grote onbenul. Die heeft een wet ingevoerd die totaal niet werkt. Niet in het bedrijfsleven en al helemaal niet in de sportwereld!!!

 • Erik

   

  Dus van 2 trainers naar geen trainer...

  reageer
 • Flevo

   

  Sinds wanneer gaat de knvb over arbeidsrecht? Dit is bij de rechter toch nooit overeind te houden... soap gaat gewoon weer een nieuw stadium in.

  reageer
 • Poe

   

  Kan prima overeind blijven bij een rechter als aantoonbaar is dat het voortbestaan van de club in gevaar kan komen door het aanhouden van de trainer. Verder natuurlijk waanzin dit verhaal..van onbepaalde tijd naar ontslag in een jaar..wanbestuur

 • Karma

   

  Edo Westerbeek is te vreden met het besluit van de KNVB, maar hij ziet er verre van gelukkig uit. Sommige mensen hebben moeite met de "waarheid" spreken. Maar al is de leugen nog zo snel de 'waarheid' achter haalt zich wel.Maurice Ligeon zie dat als een bescherming van de KNVB die jou iets beters gunt. Je bent een man van" woord" eerlijk en integer en dat siert jou. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar de 'inhoud' van het vonnis die binnenkort geplaatst zal worden bij de KNVB.

  reageer
 • Peter

   

  Logisch toch. Wat denk jij dat deze hele zaak aan impact heeft gehad. Denk jij dat iemand dan juichend voor de camera gaat staan. Maurice Ligeon kreeg alle kans om zijn verhaal te vertellen, maar kon niet uitleggen waarom hij op één e-mailtje na nooit contact heeft gezocht met de spelersgroep. Dus als jij hier nu gaat schrijven dat sommige mensen de moeite hebben om de 'waarheid' te spreken, dan ben ik benieuwd waarom Maurice Ligeon dat dan niet gedaan heeft toen hij daarvoor de kans kreeg. Of was het gewoon de waarheid dat gisteravond verteld werd en werd daarom besloten dat er geen toekomst meer was voor hem bij FC Almere?

 • Frits

   

  Eindelijk weer over voetbal praten.

  reageer
 • Dromedaris

   

  Maar wat is er dan veranderd in de situatie? Dat mis ik in dit stuk.

  reageer
 • Theo

   

  Inderdaad, waarom is de arbitrage commissie nu van mening veranderd. Voortschrijdend inzicht?

 • Olaf

   

  Dat dhr Ligeon niet meer tegen 11 hoedjes hoeft te praten en ook geen foto's meer hoeft te nemen. Maar verder " moet " gaan met zijn trainers carrière , helaas niet bij FC ALMERE .

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert