KNVB: FC Almere mag trainer Ligeon ontslaan

ALMERE • Do 7 september 2017 | 22:14 • Donderdag 7 september 2017 | 22:14
Voetbalclub FC Almere mag hoofdtrainer Maurice Ligeon in november ontslaan. Dat besluit heeft de arbitragecommissie van de KNVB donderdagavond genomen. Tot die tijd hoeft Ligeon niet meer op de club te verschijnen. Welke ontslagvergoeding de trainer krijgt moet nog worden bepaald.  

De voetbalclub in Almere Haven kampt al maanden met een onwerkbare situatie bij de selectie. Ligeon kreeg in 2015 een contract voor onbepaalde tijd, maar na een jaar wilde de club van hem af. Zijn salaris zou te zwaar op de begroting drukken. Gesprekken over een salarisverlaging liepen op niets uit. Ligeon nam een advocaat in de arm en wilde niet meer verder praten met het bestuur. 

In april van dit jaar zette FC Almere de trainer op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB stelde medio juli nog dat de club onvoldoende gronden heeft om hem te ontslaan.

Voetbalclub is tevreden met de uitspraak
Voorzitter Edo Westerbeek is tevreden met het besluit van de KNVB. Hij geeft wel aan dat er in deze zaak alleen maar verliezers zijn en dat het bestuur van FC Almere fouten heeft gemaakt. 
Ligeon was ook bij de zitting maar wilde na afloop niet reageren op de uitspraak.  

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel