Augustijn interim-hoofdtrainer FC Almere

ALMERE • Wo 13 september 2017 | 16:00 • Woensdag 13 september 2017 | 16:00
Zaterdag-tweedeklasser FC Almere staat voorlopig onder leiding van assistent trainer Sandor Augustijn. Hij neemt de honneurs waar todat de club een opvolger heeft gevonden voor de onlangs opgestapte Jimmy Simons. Die vertrok vorige week vanwege de soap rond de inmiddels ontslagen hoofdtrainer Maurice Ligeon.

FC Almere zette Ligeon afgelopen voorjaar op non-actief omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Hij nam geen genoegen nam met een lager salaris. FC Almere nam Jimmy Simons aan als nieuwe hoofdtrainer, maar toen bleek dat Ligeon van de arbitragecommissie van de KNVB niet ontslagen mocht worden.

Spelers uit de selectie
Daardoor had de club ineens twee hoofdtrainers. De spelers wilden niet door Ligeon getraind worden en stapten uit de selectie. Afgelopen donderdag oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB in een spoedarbitragezaak dat FC Almere Ligeon alsnog mag ontslaan.

Afgelopen weekeinde debuteerde FC Almere onder Augustijn met een 3-2 nederlaag tegen Jong Holland in het bekertoernooi. Op zaterdag 23 september opent de club het nieuwe seizoen in de tweede klasse met een thuiswedstrijd tegen Victoria.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel