Windsurfers op koers naar podium Medemblik Regatta

FLEVOLAND • Vr 25 mei 2018 | 9:46 • Vrijdag 25 mei 2018 | 9:46

De Flevolandse windsurfers klimmen bij de Medemblik Regatta gestaag naar een toppositie in het klassement. Na de derde dag staat Lilian de Geus uit Almere op de derde plaats. Kiran Badloe uit Lelystad bezet bij de mannen in dezelfde Olympische RS:X-klasse de vierde positie.

De Geus werd in de eerste race van donderdag aangevaren door een andere deelnemer: "Een van de andere windsurfers maakte een harde gijp en zag mij niet. Daardoor moest ik aan mijn race beginnen met een gat in mijn board. Maar verder ging het oké. Ik ben tevreden over mijn resultaat,'' aldus De Geus die twee keer als vierde- en één keer als vijfde over de finish kwam. De Russin Stefania Elfutina gaat bij de RS:X-dames aan de leiding. Sarah Wennekes uit Almere bezet na de derde dag de twaalfde positie.

Badloe finishte zijn races donderdag als zesde, zevende en als eerste. Bij de mannen gaat de Pool Kluszczynski met ruime voorsprong aan de leiding. Sil Hoekstra uit Almere staat op de 21e plaats in het tussenklassement, één plaatsje achter Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe.