Badloe eerste, De Geus derde in tussenstand EK Windsurfen

FLEVOLAND • Vr 12 april 2019 | 18:06 • Vrijdag 12 april 2019 | 18:06

Kiran Badloe uit Lelystad is opgeklommen naar de eerste plaats in het klassement bij het EK windsurfen in Palma de Mallorca. Op de voorlaatste dag van het EK is hij al zeker van EK-zilver.

Badloe, de nummer twee van het laatste WK, kwam twee keer als tweede en één keer als zevende binnen. Die sterke reeks was goed voor een royale koppositie, met alleen nog zaterdag de medalrace.

Badloe begint met een voorsprong van 13 punten op Dorian van Rijsselberghe aan de finale. Dat betekent dat hij maximaal zes plaatsen lager mag eindigen dan de tweevoudige olympisch kampioen om het EK-goud niet te verspelen.

Bij de vrouwen klom Lilian de Geus uit Almere van de vierde naar de derde plaats dankzij een prima reeks: 2-4-2. De wereldkampioene kan de Europese titel in de medalrace nog afdwingen. Ze staat slechts 1,8 punten achter op nummer twee Charline Picon uit Frankrijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel