NK kortebaan afgelast wegens slecht ijs

BIDDINGHUIZEN • Di 11 februari 2020 | 14:28 • Dinsdag 11 februari 2020 | 14:28

Het NK Kortebaanschaatsen dat vanaf zaterdag bij Flevonice in Biddinghuizen zou plaatsvinden, gaat niet door. Door de harde wind lukt het Flevonice niet om het ijs dit weekend op wedstrijdkwaliteit te krijgen.

Volgens Agnes de Jong van de organisatie waren de inschrijvingen voor alle rondes vol. Dit betekent dat er drie dagen lang ruim 50 deelnemers aan de start zouden komen. Het NK Kortebaan trekt bovendien altijd een hoop toeschouwers.

NK al vaker bij Flevonice
Omdat er de laatste jaren zulk slecht natuurijs in Nederland is, worden de kortebaan NK's gehouden op de kunstijsbaan in Biddinghuizen. Op de baan van Flevonice ligt al wel ijs, maar dat is niet overal even dik en soms wat ribbelig. De kans zou daarom bestaan dat deelnemers blijven haken en ten val komen.

Zodra de wind gaat liggen, gaat Flevonice opnieuw proberen om het ijs op wedstrijdkwaliteit te brengen. Daarna zou het NK volgens de organisatie binnen enkele dagen alsnog kunnen plaatsvinden.

Overigens kan ook de Elfstedentocht4Kids zondag ook niet doorgaan vanwege de slechte conditie van het ijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel