Profvoetbalclub Almere City FC bezorgt medicijnen aan ouderen

ALMERE • Do 2 april 2020 | 20:04 • Donderdag 2 april 2020 | 20:04

Almere City FC ondersteunt de komende weken Zorgroep Almere. Personeel van de profvoetbalclub bezorgt dagelijks medicijnen aan ouderen en kwetsbare personen om de Zorgroep te ontlasten.

Door de uitbraak en snelle verspreiding van het coronavirus is de druk op zorgorganisaties flink toegenomen. Om te zorgen dat de distributie van medicijnen goed blijft verlopen is opschaling van het aantal koeriers dat met de auto de medicijnen tot aan de voordeur brengt noodzakelijk. Almere City FC heeft daarom haar hulp aangeboden bij het bezorgen.

Dagelijks vertrekken de clubauto's vanaf de centrale apotheek aan de Markerkant richting de ouderen en kwetsbaren. Uiteraard wordt gewerkt volgens het protocol van het RIVM. Dit betekent dat de medewerkers bij de bezorging van de medicijnen ‘social distancing’ in acht nemen.

Almere City FC en Zorggroep Almere kennen elkaar reeds via het maatschappelijke project ‘Alle routiniers verzamelen’.Dit is een gezamenlijke activiteit rondom thuiswedstrijden van Almere City FC, waarbij eenzame ouderen thuis worden opgehaald zodat zij de wedstrijden kunnen bijwonen. De bijzondere samenwerking rond de bezorging van medicijnen duurt in ieder geval nog tot 27 april.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel