City FC wint ook van Roda JC

ALMERE • Zo 11 oktober 2020 | 12:15 • Zondag 11 oktober 2020 | 12:15

Almere City FC heeft zaterdagavond de vijfde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Ole Tobiasen met 2-1 te sterk voor Roda JC. De Almeerders moesten 4 spelers missen, die positief hadden getest op het coronavirus. Door de zege nadert 'City' koploper NAC weer op twee punten.

Almere City FC begon slecht aan de wedstrijd: binnen 30 seconden mocht Patrick Pflücke via de onderkant van de lat hard de 0-1 binnenschieten. De Almeerders toonden echter veerkracht en wisten via Thomas Verheijdt (4e van het seizoen) en Shane Harrison (op aangeven van Verheijdt) met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan.

De tweede helft begon iets later, omdat de lijnen opnieuw getrokken moesten worden vanwege de vele regen in Almere. Roda JC had via Marzo en Falkenburg kansen op de gelijkmaker. Bouyaghlafen (direct na rust) en invaller Margaritha misten goede kansen op de 3-1 namens de thuisploeg.

Wedstrijdverloop:

94: Afgelopen: Almere City wint weer, nu wordt Roda aan de zegekar gebonden.

90. 4 minuten extra tijd.

90. Harde knal van Hammouti gekeerd door Roda doelman Santos.

84. Radinio Balker komt binnen de lijnen voor Blackson. Na maanden van blessureleed mag hij zijn rentree maken. Ook Tunga komt voor Bouyaghlafen.

80. Schot van Falkenburg wordt net gered door Almere City goalie Woud. Alberg gaat voor de rebound, maar komt te laat.

78. Invaller Margaritha is dichtbij de 3-1, zijn inzet wordt van de lijn gehaald.

75. Thomas Verheijdt verlaat geblesseerd het veld, Margaritha gaat hem vervangen.

74. Marzo kopt na een corner net naast namens Roda JC.

72. Fabian Serrarens vervangt Vossebelt bij Roda (beide ex Almere)

59. Oud Almere speler Niek Vossebelt krijgt geel vanwege commentaar op de leiding.

53. Weer is Marzo gevaarlijk namens de gasten: zijn schot wordt tot corner verwerkt door Woud.

49. Ook direct een goede kans voor Roda, maar doelman Michael Woud is attent na de inzet van Marzo

46. Wat een kans direct na rust voor Almere: Oussama Bouyaghlafen omspeelt Roda doelman Santos maar schiet vervolgen in het zijnet. De tweede helft begint iets later. De lijnen moeten opnieuw getrokken worden vanwege de overvloedige regen in Almere:

45. Rust Almere City FC -Roda 2-1

38. GOAL Almere City FC: Shane Harrison schiet op aangeven van Verheijdt hard en hoog de 2-1 tegen de touwen.

36. Hammouti met een schotpoging van afstand met moeite gekeerd door Roda doelman Santos.

28. GOAL Almere City FC: Thomas Verheijdt kopt na de voorzet van captain Ryan Koolwijk de gelijkmaker binnen: 1-1

20. Almere City FC opnieuw gevaarlijk: Roda-doelman Miguel Santos heeft moeite met een voorzet van Shayon Harrison, maar uiteindelijk het gevaar geweken.

5. Eerste gevaar namens de thuisploeg: Oussama Bouyaghlafen schiet voorlangs na een goede actie voor de goal van Roda JC.

1. De wedstrijd kan niet slechter beginnen voor Almere City FC: Patrick Pflücke scoort via de onderkant van de lat.

Receveur, Ahannach, Van Vlerken, Sorensen en Etemadi ontbreken op het wedstrijdformulier. Los van de geblesseerden Alhaft, Emmers, Lesquoy en Kaandorp.