Wielrenster Van Deudekom zet mensen met een beperking in beweging

ZEEWOLDE • Vr 1 januari 2021 | 15:00 • Vrijdag 1 januari 2021 | 15:00

Odette van Deudekom uit Zeewolde wil mensen met een visuele beperking stimuleren om aan sport te doen. Ze gaat Flevolanders kennis laten maken met de mogelijkheden die er zijn voor aangepast sporten in de provincie.

Van Deudekom heeft zelf ook een visuele beperking en deed in 2016 in Rio de Janeiro op een tandemfiets mee aan de Paralympics. Met haar partner Kim van Dijk eindigde Van Deudekom tijdens de wegwedstrijd voor wielrenners op de zevende plaats. "Meedoen aan de Paralympics is iets wat ik acht jaar geleden niet had kunnen bedenken", zegt Van Deudekom.

Mensen met een beperking zijn vaak afhankelijk van anderen en Van Deudekom wil de sporters laten inzien dat hat helemaal niet erg is. "Ik wil heel graag duidelijk maken dat ook tijdens het sporten die afhankelijkheid niet vervelend is." De oud-topsportster zegt dat een sportbegeleider daar juist heel veel voldoening uithaalt.

Van Deudekom zegt dat mobiliteit ook vaak een probleem is voor mensen met een beperking. Sportclubs zitten volgens haar vaak op plekken die niet goed bereikbaar zijn voor mensen met een visuele beperking. De Zeewoldenaar ondersteunt sporters daar waar mogelijk en hoopt op die manier meer mensen met een visuele beperking in beweging te krijgen.

SERIE:
Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een plek te vinden om te gaan sporten. Het is lastig uit te vinden waar je terechtkunt, of welke sport bij je past. In drie afleveringen laat Omroep Flevoland zien wat er mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel