Rolstoelbasketbalster Bo Kramer traint nog harder voor Paralympics

ALMERE • Zo 3 januari 2021 | 11:42 • Zondag 3 januari 2021 | 11:42

Rolstoelbasketbalster Bo Kramer uit Almere ziet het uitstellen van de Paralympische Zomerspelen niet per se als nadeel. "Ik kan dus nu een jaar nog harder trainen en dan ben ik straks nog beter in Tokio", zegt Kramer vanaf sportcentrum Papendal bij Arnhem.

Het uitstellen van de Paralympic Games afgelopen jaar vanwege de pandemie kwam voor Kramer eerst hard aan. Ze had haar opleiding stopgezet en was fulltime op Papendal bezig met trainen. "Toen dat wegviel, was er wel een soort van schrik", blikt de topsportster terug.

Met Oranje is Kramer regerend Europees en wereldkampioen. In Tokio wil de Almeerse met haar team goud halen. De Paralympics zijn van 24 augustus tot en met 5 september in de Japanse hoofdstad.

SERIE
Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een plek te vinden om te gaan sporten. Het is lastig uit te vinden waar je terechtkunt, of welke sport bij je past. In drie afleveringen laat Omroep Flevoland zien wat er mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel