Sportclub MOVE geeft deelnemers met een handicap vertrouwen

ALMERE • Za 2 januari 2021 | 12:01 • Zaterdag 2 januari 2021 | 12:01

Sportbegeleider Jolanda Gudde van Sportclub MOVE van De Schoor, Welzijn in Almere haalt veel voldoening uit het lesgeven aan mensen met een beperking.

Sportclub MOVE is voor mensen met een ernstig meervoudige beperking die geen gebruik kunnen maken van andere reguliere sportverenigingen. "Hier kunnen we iedereen bieden wat hij of zij aankan", zegt Gudde vanuit de sportzaal in Almere.

"Dit is de kers op de werktaart", zegt Gudde. Bij haar staat de maandagavond met een bloemetje in haar agenda. Ze ziet dat de deelnemers meer zelfvertrouwen krijgen en dat ze nieuwe sociale contacten maken tijdens haar lessen op de maandagavond. Het is een doelgroep die Gudde erg aanspreekt.

SERIE
Voor mensen met een beperking is het vaak lastig om een plek te vinden om te gaan sporten. Het is lastig uit te vinden waar je terechtkunt, of welke sport bij je past. In drie afleveringen laat Omroep Flevoland zien wat er mogelijk is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel