Windsurfster De Geus: "In 2020 had ik het gevoel van ik ben er klaar voor"

ALMERE • Wo 6 januari 2021 | 19:16 • Woensdag 6 januari 2021 | 19:16

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere had er het afgelopen jaar veel moeite mee om een extra jaar te moeten wachten op de Olympische Spelen. Als eerste Nederlandse sporter had De Geus in september 2018 al haar startbewijs voor Tokio op zak.

Ze moest lang scherp blijven om te kunnen schitteren tijdens de Spelen van 2020, maar dat evenement kon vanwege de coronamaatregelen dus niet doorgaan. "Ik had zeker een maand wel echt moeite met motiveren en trainen", zegt De Geus vanuit het Nationaal topzeilcentrum in Den Haag.

Podiumplaats
De Almeerse bleef gemotiveerd door al even te ruiken aan het nieuwe Olympische materiaal. De RS:X-plank wordt in 2024 in Parijs namelijk vervangen door een nieuwe vorm van surfen, foilen. Omdat De Geus extra lang moet wachten op de Spelen in Tokio liet ze de RS:X-plank even los en stapte al over op het nieuwe materiaal.

Vanaf nu richt De Geus zich weer even helemaal op de oude windsurfplank, want ze wil toewerken naar een podiumplaats. Dat wat in 2016 tijdens de Spelen van Rio de Janeiro net niet lukte. Ze kwam toen een punt tekort voor het podium. Het zou voor haar een nachtmerrie zijn als ze weer naast het eremetaal zou grijpen.

De Olympische Spelen worden gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus in de Japanse hoofdstad Tokio.

Door het coronavirus ging er een streep door de Olympische Spelen van afgelopen jaar. Het grootste sportevenement van de wereld werd doorgeschoven naar 2021. In een serie de verhalen van vijf Flevolandse Olympische sporters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel