1.500 fans mogen topper tussen City FC en Cambuur bijwonen

ALMERE • Di 26 januari 2021 | 13:42 • Dinsdag 26 januari 2021 | 13:42

Voetbalclub Almere City FC mag op zondag 28 februari 1.500 toeschouwers toelaten bij de wedstrijd tegen medekoploper SC Cambuur.

Het gaat om een praktijktest om inzicht op de besmettingsrisico's bij evenementen te krijgen. Een week eerder mag ook in Nijmegen bij de wedstrijd NEC tegen De Graafschap publiek aanwezig zijn.

Bubbels en testen
De stadionbezoekers in Almere worden ingedeeld in drie "bubbels", van respectievelijk 200, 600 en 700 personen. Wie de wedstrijd wil bijwonen moet voldoen aan een aantal strikte voorwaarden.

Zo moet maximaal 48 uur van tevoren een coronatest worden gedaan. Het negatieve resultaat daarvan moet worden aangetoond om binnen te komen. Vijf dagen na de wedstrijd moet vervolgens een tweede test uitgevoerd worden. Verder is het downloaden van een speciale app een vereiste.

Schreeuwen en zingen
In de verschillende bubbels worden diverse experimenten uitgevoerd, meldt de NOS. Zo dragen supporters in het ene vak een mondkapje en in het andere vak niet. In bepaalde vakken mag geschreeuwd en gezongen worden. Ook mogen sommige fans naast elkaar zitten, in plaats van met de verplichte 1,5 meter tussen hen in.

Evenementensector
Ook buiten voetbalstadions vinden de komende weken onder de noemer fieldlabs experimenten plaats. Doel daarvan is om zo snel mogelijk op een verantwoorde manier weer publiek toe te laten bij evenementen. Zo treedt in het Beatrix Theater in Utrecht cabaretier Guido Weijers op voor 500 bezoekers.

Almere City start volgende week met het inrichten van het stadion voor het evenement. Seizoenkaarthouders en businessclub-partners ontvangen een bericht over de mogelijkheden om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

De coronaproef met publiek bij Almere City FC zou eigenlijk al eerder plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege het opduiken van de Britse variant van het coronavirus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel