Talent Resink tekent eerste profcontract bij City FC

ALMERE • Vr 29 januari 2021 | 19:45 • Vrijdag 29 januari 2021 | 19:45

Talent Stije Resink heeft zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC. De pas 17-jarige middenvelder heeft zich voor de komende 2,5 seizoenen verbonden aan de club. Hij ligt nu dus vast tot medio 2023.

Resink's carrière is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Hij begon dit seizoen nog in het elftal voor spelers onder de 18 jaar, maar traint sinds oktober mee met de eerste selectie. Daar boekte Resink dermate veel progressie dat hij op vrijdag 15 januari tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Jong AZ (2-5) mocht debuteren in het betaald voetbal. Vorige week vrijdag was ook zijn thuisdebuut tegen FC Dordrecht een feit, nadat hij in de slotfase was ingevallen.

Resink speelt al sinds zijn elfde jaar bij Almere City FC. Vorige week liet hij tijdens een uitgebreid interview met Omroep Flevoland al weten dat hij graag langer bij de club wilde blijven. Ook technisch manager Teun Jacobs ziet in Resink een toekomstig basisspeler.

Vertrek Kenneth Aninkora
Voor Resink ligt dus wellicht een mooie toekomst in het verschiet bij Almere City FC. Een andere speler vertrekt met onmiddellijke ingang bij de club. Vrijdag werd bekend dat de wegen tussen Kenneth Aninkora en Almere City FC per direct scheiden. De 22-jarige aanvaller had nog een contract tot komende zomer, maar is nu clubloos. In 2019 tekende Aninkora zijn eerste profcontract in Almere, hij kwam in totaal drie wedstrijden in actie voor het eerste elftal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel