Sportscholen en verenigingen zetten in op bewegen in coronatijd

FLEVOLAND • Vr 26 maart 2021 | 9:00 • Vrijdag 26 maart 2021 | 9:00

Meerdere Flevolandse sportorganisaties merken dat mensen in deze coronatijd minder zijn gaan sporten. Sportscholen en verenigingen blijven met alternatieven komen om hun leden toch in beweging te houden. Desondanks zien de organisaties hun leden in aantal steeds verder teruglopen. Vooral binnensporten hebben hier veel mee te maken.

Ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders geven aan minder te sporten wanneer hun sportclub dicht is. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kantar in opdracht van sportkoepel NOC*NSF. Directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF liet deze week weten dat het cruciaal is dat binnensporten weer opengaan. Tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte over de coronamaatregelen van afgelopen dinsdag werd duidelijk dat er voor de binnensporten nog geen versoepelingen mogelijk zijn.


Arjan Weesepoel van sportschool Chakti uit Swifterbant en Anil Ghiraw van Gym Inn Lelystad vinden dat hun sportschool nu al veilig open zou kunnen.
''Mensen hebben ruim voldoende ruimte en kunnen heel gemakkelijk afstand houden'', zegt Weesepoel. Vooralsnog blijven de sportzalen dicht en bieden ze mensen bijvoorbeeld de mogelijkheid aan om buiten in een open tent oefeningen te doen of om online een les te volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel