Flevolandse windsurfers aan de leiding bij laatste WK RS:X

FLEVOLAND • Zo 25 april 2021 | 17:21 • Zondag 25 april 2021 | 17:21

De Flevolandse windsurfers Kiran Badloe en Lilian de Geus zijn goed begonnen aan het WK windsurfen in Spanje. Zowel Badloe als De Geus verdedigen hun wereldtitel in Cadiz. Voorlopig met succes, want ze gaan na twee wedstrijddagen allebei aan de leiding in de RS:X-klasse.

Badloe heeft tien punten voorsprong op de nummer twee Mattia Camboni uit Italië. Op de eerste dag eindigde hij tijdens de drie races respectievelijk als 1e, 3e, en 11e. Op de tweede dag ging het nog beter met een 3e, 1e en 2e plaats.

Lilian de Geus verdedigt haar wereldtitel bij de dames tot nu toe met verve. Met een 2e, 7e en 1e plaats op de eerste dag en een 4e, 1e en 2e plaats op de tweede wedstrijddag gaat ook de De Geus met voorsprong op de concurrentie aan de leiding. De Almeerse heeft zes punten voorsprong op de nummer twee Katy Spychakov uit Israël.

Badloe en De Geus zien het WK in Spanje als de ultieme generale repetitie voor de Olympische Spelen. Badloe won in maart nog de Europese titel. De Geus eindigde bij de Europese eindstrijd op de tweede plaats achter Charlene Picon uit Frankrijk.

Het WK wordt georganiseerd van 23 tot en met 27 april in Cadiz. Het is het laatste WK op het Olympische RS:X board. Na de komende Spelen van Tokio wordt deze plank vervangen door de IQ-foilsurfset.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel