City FC hoopt op misstap De Graafschap

ALMERE • Do 6 mei 2021 | 19:39 • Donderdag 6 mei 2021 | 19:39

Het is twijfelachtig of Almere City FC trainer Jeroen Rijsdijk vrijdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht kan beschikken over aanvaller Elias Sørensen. De Deen heeft lichte hamstringklachten en was daarom donderdag niet aanwezig tijdens de afsluitende training. Hij wordt in de basisopstelling waarschijnlijk vervangen door John Yeboah, die vorige week als invaller nog de winnende treffer maakte in de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Almere City is al verzekerd van deelname aan de play-offs, maar kan in theorie ook nog tweede worden en zodoende direct promoveren naar de eredivisie. Daarvoor moet wel een klein wondertje gebeuren: want de huidige nummer 2 De Graafschap heeft met nog 2 wedstrijden te spelen 4 punten voorsprong op zowel Almere City als op Go Ahead Eagles. Trainer Jeroen Rijsdijk hoopt daarom vurig dat de Superboeren vrijdagavond punten verspelen bij Jong Ajax.

Backs geschorst
De vleugelverdedigers Faris Hammouti en Thibaut Lesquoy zijn beide geschorst, nadat ze tegen Jong Ajax hun vijfde gele kaart van het seizoen kregen. Ook reservedoelman Stijn Keller is niet van de partij in Utrecht vanwege een enkelblessure.

Verdediger Radinio Balker is sneller terug dan verwacht na een liesblessure. Hij heeft deze week de groepstraining hervat, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie op sportcomplex Zoudenbalch. Ook voor Anass Ahannach, die de laatste twee weken weer volop meetraint, komt de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht nog te vroeg. De Belg Xian Emmers heeft nog altijd niet de groepstraining kunnen hervatten.

Zoektocht naar nieuwe trainer
Almere City FC is nog altijd op zoek naar een nieuwe hooftrainer voor volgend seizoen. De club neemt rustig de tijd voor de juiste keuze en is momenteel nog in gesprek met een aantal kandidaten.

Vermoedelijke opstelling:
Woud, Tunga, Helstrup, Mirani, Breedijk, Smeets, Receveur, Koolwijk, Alhaft, Verheydt en Yeboah

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel