Ramon Leeuwin op weg naar Almere City FC 

ALMERE • Di 22 juni 2021 | 14:50 • Dinsdag 22 juni 2021 | 14:50

Almere City FC staat op het punt zich te versterken met centrale verdediger Ramon Leeuwin. Hij is afkomstig van eredivisieclub AZ waar hij sinds januari 2020 onder contract stond, nadat hij destijds overkwam van het Deense Odense BK. Alleen een negatieve medische keuring staat de komst van de verdediger nog in de weg.

Almere City FC hoeft geen transfersom te betalen voor Leeuwin aan AZ, want zijn contract loopt op 30 juni af in Alkmaar. In een reportage van Omroep Flevoland in 2019 liet Leeuwin bij zijn toenmalige club Odense BK al doorschemeren in de toekomst graag voor Almere City te willen gaan spelen.

Leeuwin speelde in zijn jeugd voor SV Almere en FC Omniworld (de voorloper van Almere City FC). Tijdens zijn actieve carrière kwam hij uit voor FC Utrecht, AGOVV, ADO Den Haag, SC Cambuur, weer FC Utrecht, Odense BK (Den) en AZ.

In maart 2021 debuteerde Leeuwin voor het nationale team van Suriname. Bij Almere City FC treft Leeuwin Ryan Koolwijk, die ook voor Suriname uitkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel