Van blauwe pijl naar gouden plak, het succes van het kapsel van Kiran Badloe

LELYSTAD • Do 29 juli 2021 | 13:27 • Donderdag 29 juli 2021 | 13:27

Met zijn kapsel is windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad een herkenbare verschijning op de Olympische Spelen in Tokio. Op zijn hoofd heeft de atleet een grote blauwe pijl geverfd. Sinds het begin van de Spelen gaat de surfer met dit kapsel het water op. Met succes, de gouden plak ligt voor het grijpen.

De blauwe pijl is een verwijzing naar animatiefiguur Aang. Dat is de hoofdpersoon uit de serie 'Avatar, the last air bender'. Aang heeft ook een blauwe pijl op zijn hoofd en kan het element wind beheersen. Volgens Badloe worden deze krachten gebruikt om iets groots te bereiken. "Ik vind dat zo gepast. Dat ben ik hier ook aan het doen. Ik ben de wind aan het gebruiken, water, mijn fysieke gesteldheid, alles om maar zo goed mogelijk te kunnen varen."

Badloe ziet veel overeenkomsten tussen animatiefiguur Aang en zichzelf. "Vandaar dat het deze look is geworden." Op de Instagram-pagina van Badloe schrijft de atleet dat dit kapsel een eerbetoon is aan Aang, de enige echte windheerser. "Ik hoop dat de geest van deze grote strijder mij de kracht geeft om deze week goed te zeilen en om de wind in mijn voordeel te gebruiken."

Het is niet de eerste keer dat Badloe de aandacht trekt met zijn kapsel. "Ik doe altijd wel iets geks met m'n haar", reageert de windsurfer voor de camera van de NOS. "Het haalt het scherpe randje eraf. Het brengt me in een fijne mindset." In 2018 begon Badloe zijn haar anders te dragen en won daarna zijn eerste wedstrijd. Sindsdien heeft de surfer het erin gehouden.

Bij het WK windsurfen in het Australische Melbourne liet Badloe zijn halve baard staan. Rechts was gladgeschoren, links was baard. Bij deze wedstrijd begin 2020 verdiende Badloe zijn ticket voor de Olympische Spelen in Tokio. Een jaar eerder had Badloe zijn haar geblondeerd.


Kiran Badloe in 2020 met halve baard

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel