City FC verliest verrassend bij Jong AZ: 2-1

ALMERE • Ma 9 augustus 2021 | 20:03 • Maandag 9 augustus 2021 | 20:03

Almere City FC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen verloren. Jong AZ was in Wijdewormer verrassend met 2-1 te sterk voor de ploeg van de nieuwe trainer Gertjan Verbeek. Bij rust leidden de Almeerders nog met 0-1.

Halverwege de eerste helft kwam Almere City op voorsprong: een prima voorzet van linksback Lesquoy werd ingekopt door Lance Duijvestijn, die zijn inzet via AZ verdediger Peer Koopmeiners in de goal zag rollen: 0-1. Nog voor rust kregen de Almeerders via diezelfde Lance Duijvestijn twee goede kansen op de 0-2, maar tot twee keer toe lag Jong AZ keeper Reus in de weg.

In de tweede helft kwam Ilias Alhaft bij Almere in de ploeg voor Ahannach. De Almeerders konden de goede lijn uit de eerste helft niet doortrekken. Almere City kwam in eerste instantie nog goed weg na een verkeerde terugspeelbal van Lesquoy. Het spel werd echter slordiger en AZ kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte door Margaret, die een voorzet van Koopmeiners afrondde. Het werd nog erger voor Almere: tien minuten voor tijd wist Barasi op aangeven van De Jong de winnende binnen te koppen. Almere kwam die klap niet meer te boven.

Komende vrijdag spelen de Almeerders hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Jong FC Utrecht. Voorafgaande aan deze wedstrijd zal er stilgestaan worden bij de onlangs overleden oud speler Jergé Hoefdraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel