Boek ter ere van 40-jarig jubileum triatlon

ALMERE • Vr 10 september 2021 | 9:50 • Vrijdag 10 september 2021 | 9:50

Er is een boek verschenen over de Challenge Almere-Amsterdam. De titel is '40 jaar Holland Triathlon: van pionieren tot Almeerse traditie'.

"Het evenement bestaat dit jaar 40 jaar en er zit zoveel historie in het evenement verweven", zegt medeschrijver Tim Moria. Dat was reden om het in een boek vast te leggen. "Een boek is toch wel iets voor eeuwig, het is anders dan een website of een kort filmpje. Het is tastbaar en het is een mooi geschenk", legt Moria uit. In het boek staan gesprekken met allerlei topatleten die de triatlon gelopen hebben. "Het is eigenlijk een compleet pakket over wat het evenement eigenlijk is.

Het eerste exemplaar van het boek werd donderdag overhandigd aan sportwethouder Julius Lindenbergh van Almere. Dit weekend krijgen alle deelnemers aan de Challenge Almere-Amsterdam een gratis exemplaar. "Al heel snel bleek dat er vraag is naar extra exemplaren voor familie en vrienden", zegt Moria. Volgens de medeschrijver zijn er boeken genoeg, die waarschijnlijk verkocht gaan worden via de webshop van Challenge Almere-Amsterdam.

De Holland Triathlon begon in 1981 in Den Haag, waar Almeerder Gregor Stam als eerste over de finish kwam. Na twee edities verhuisde het sportevenement naar Almere, waar het afwisselend in Almere Haven en Almere Stad werd gehouden. De wedstrijd draait bij de lange afstand om bijna 4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en ruim 40 kilometer hardlopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel