Almere City hoopt snel nieuwe trainer te presenteren 

ALMERE • Do 2 december 2021 | 20:50 • Donderdag 2 december 2021 | 20:50

Almere City hoopt volgende week de opvolger van trainer Gertjan Verbeek te kunnen presenteren. De Almeerders spelen vrijdagavond hun eerste thuiswedstrijd sinds het vertrek van Verbeek tegen FC Eindhoven, de huidige nummer 7 van de Keuken Kampioen Divisie. Almere City staat dan nog onder leiding van Tim Bakens, die ook afgelopen maandag tijdens de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Emmen aan het roer stond.

Bakens beschikt niet over het hoogste en vereiste trainersdiploma, maar mag van de KNVB tijdelijk voor de groep staan. De oud speler van De Graafschap en RKC verwacht dat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven zijn laatste zal zijn als tijdelijke eindverantwoordelijke bij Almere City: "Waarschijnlijk wel. De geruchten gaan dat er gesprekken zijn gevoerd en nog gaan worden en dat er op korte termijn een nieuwe trainer is. In ieder geval verwacht ik dat er volgende week een andere trainer is", aldus Bakens.

Telegraaf: 'Maurice Steijn is topkandidaat'
Inmiddels gonst het van de geruchten. De 48-jarige Maurice Steijn oud-trainer van ADO Den Haag, VVV Venlo en NAC is volgens De Telegraaf de absolute topkandidaat voor de vacante trainersvacature in Almere. Steijn zou volgens de krant binnenkort een contract tekenen tot het einde van dit seizoen. Volgens algemeen directeur John Bes is er echter nog niks besloten en ligt er niemand op 'pole position'. Er worden volgens Bes nog altijd gesprekken gevoerd met diverse kandidaten.

Woud en Alhaft ontbreken vrijdagavond
Het geplaagde Almere City FC hoopt vrijdagavond de tweede thuisoverwinning van het seizoen te boeken tegen FC Eindhoven, een sterke ploeg die nog meedoet in de strijd om de tweede periode. Trainer Tim Bakens kan geen beroep doen op doelman Michael Woud, die nog altijd kampt met een schouderblessure. Ook vleugelaanvaller Ilias Alhaft ontbreekt de komende weken vanwege een hamstringblessure. Aanvaller Oussama Bouyaghlafen is ziek.

De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven begint vrijdagavond om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling:
Etemadi, Van Vlerken, Helstrup, Leeuwin, Poll, Receveur, Smeets, Duijvestijn, Van Leeuwen, Arweiler en Puriel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel