Almere City doelman Woud op weg naar Japanse Kyoto 

ALMERE • Wo 15 december 2021 | 11:07 • Woensdag 15 december 2021 | 11:07

De kans is groot dat doelman Michael Woud binnenkort vertrekt bij Almere City FC. De 22-jarige keeper staat in de belangstelling van het Japanse Kyoto Sanga FC. Almere City FC en de Japanse club voeren momenteel gesprekken, die gunstig verlopen.

Teun Jacobs, de technisch manager van Almere City FC: "Het klopt dat we momenteel in gesprek zijn met Kyoto Sanga FC en ik verwacht dat we er gaan uitkomen. De gesprekken gaan de goede kant op, maar er moet nog wel een definitieve klap op gegeven worden. De handtekeningen zijn nog niet gezet", aldus de technisch manager.

Woud kan vanaf 1 januari 2022, als de wintertransfermarkt opengaat, de definitieve overstap gaan maken naar Japan. Almere City nam de keeper in januari 2021 nog definitief over van eredivisieclub Willem II. Hij tekende begin dit jaar nog een contract tot medio 2024 in de polder. De doelman werd daarvoor al sinds de zomer van 2020 gehuurd van Willem II. Afgelopen zomer nam Woud met Nieuw-Zeeland deel aan de Olympische Spelen in Japan.

Kyoto Sanga FC werd onlangs kampioen in de J-League 2, het een na hoogste niveau in Japan. Komend seizoen, dat in maart zal starten, is de club actief in de J-League 1. De voorbereiding op dat nieuwe seizoen op het hoogste niveau start voor Kyoto Sanga FC in januari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel