Almere City moet kelderkraker bij FC Dordrecht winnen

ALMERE • Do 3 februari 2022 | 19:48 • Donderdag 3 februari 2022 | 19:48

De profvoetballers van Almere City FC willen vrijdagavond eindelijk de laatste plaats van de Keuken Kampioen Divisie verlaten. Het enige dat daarvoor telt is winst aan 'de Krommedijk' tijdens de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat op plek 19 staat. Het verschil tussen beide ploegen is 2 punten, dus bij winst dragen de Almeerders 'de rode lantaarn' over aan FC Dordrecht.

Almere City FC wist tijdens de eerste vier wedstrijden onder de nieuwe trainer Alex Pastoor nog niet tot winst te komen. Afgelopen zondag werd thuis tegen Telstar (0-0) pas het eerste punt gepakt onder de nieuwe oefenmeester. Ook FC Dordrecht bivakkeert al het hele seizoen in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie, maar begon uitstekend aan het nieuwe jaar: van de laatste 4 wedstrijden werden er 3 gewonnen.

Arweiler gedegradeerd tot derde spits
Aanvaller Jonas Arweiler is voorlopig teruggezet in de hiërarchie. Trainer Alex Pastoor geeft tegen FC Dordrecht opnieuw de voorkeur aan de jonge spits Tijmen Wildeboer. Pastoor is ontevreden over Arweiler: "Hij is fysiek nog niet zo goed in staat om 90 minuten vol gas te geven. Dat heeft elke speler nodig en daardoor kan hij niet brengen wat hij echt in zich heeft. Dus ik heb tegen hem gezegd: we gaan eraan werken om jou helemaal topfit te krijgen en speelklaar, zodat je echt kan brengen wat je in je hebt. Tot die tijd geef ik de voorkeur aan Tijmen Wildeboer met op het achterhandje Maarten Pouwels, die zich in mijn ogen ook geweldig ontwikkelt. En dus moet Jonas even op plek drie plaatsnemen".

Anass Ahannach mag vertrekken
Aanvaller Anass Ahannach lijkt zijn langste tijd bij Almere City gehad te hebben. "Het is een speler die graag wil verkassen en dat is iets waar wij graag aan mee willen helpen. Ik denk niet dat hij in plan A en plan B voorkomt, dus die dingen lopen prima in elkaar over", aldus Pastoor.

Nog geen basisplaats voor Danny Post
De kersverse aankoop Danny Post, die deze week overkwam van VVV Venlo zal nog niet in de basis starten tegen FC Dordrecht. Trainer Pastoor wil voorzichtig omgaan met de 32-jarige middenvelder: "Het zal je niet verbazen dat wij hem in de komende 4 à 5 weken helemaal willen klaarstomen voor die laatste periode. Wat wij daarvoor tot die tijd moeten doen, bekijken we letterlijk dag voor dag. We gaan daar behoedzaam mee om: wat kan zullen we zeker doen, maar wat onverstandig wordt, dat doen we niet. Dus hij zal niet in de basis starten", zegt Pastoor.

Bakker opnieuw onder de lat
Pastoor kan tegen FC Dordrecht geen beroep doen op Daniël Breedijk en Steve Tunga, die voor de rest van het seizoen zijn uitgeschakeld met langdurige blessures. Ook Oussama Bouyaghlafen, Ilias Alhaft, Faris Hammouti en doelman Agil Etemadi ontbreken aan de Krommedijk. Dit betekent dat de nieuwe doelman Nordin Bakker opnieuw onder de lat staat. Bakker mocht afgelopen zondag tegen Telstar debuteren, nadat Etemadi na een kwartier spelen geblesseerd het veld moest verlaten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel