Maduro wil hoofdtrainer bij Almere City worden 

ALMERE • Do 3 maart 2022 | 19:37 • Donderdag 3 maart 2022 | 19:37

Oud profvoetballer Hedwiges Maduro uit Almere hoopt binnen enkele jaren hoofdtrainer te worden van Almere City FC. De oud-speler van onder andere Ajax, Valencia en Sevilla wil de komende periode ruime ervaring op gaan doen als assistent van de huidige hoofdcoach Alex Pastoor.

Maduro beschikt nu nog niet over het vereiste diploma UEFA Pro. Dit diploma, om zelfstandig hoofdcoach te zijn binnen het betaald voetbal, hoopt de ambitieuze Almeerder binnen twee jaar te gaan halen.

De 37-jarige Maduro ziet een toekomstig hoofdtrainerschap in zijn geboortestad wel zitten: "Tuurlijk zal ik dat ooit willen, de vraag is alleen wanneer het gaat gebeuren. Maar die ambitie heb ik wel. Je moet ook een individueel plan hebben. Je heb altijd een plan voor de club, maar ik heb zelf ook ambitie. Ik wil mijn UEFA Pro halen en hoofdtrainer worden. Als dat dan ook hier kan: ik ken de stad heel goed en ik ken de club heel goed. In die tussenfase moet je gewoon kijken hoe je je doorontwikkelt: ik kan nu wel zeggen over drie jaar ben ik hoofdtrainer, maar misschien lopen dingen anders en zal het over vijf jaar zijn. Ik heb ook geen haast om hoofdtrainer te worden: ik wil eerst groeien, leren en om mij heen kijken en dan op het juiste moment toeslaan".

Maduro was dit seizoen zeer succesvol als hoofdcoach van Almere City FC O21. Met dit elftal voor spelers onder de 21 jaar schreef hij afgelopen zaterdag geschiedenis door kampioen te worden van de beloften-ererdivisie. Bovendien wisten veel spelers van dit team onder leiding van Maduro de overstap te maken naar de eerste selectie. Maduro nam afgelopen zaterdag afscheid als hoofdcoach van Almere O21 met het kampioenschap van de beloften-eredivisie, want vanaf nu zal hij zich fulltime gaan bezighouden met het assistent-trainersschap binnen de eerste selectie. Beide functies waren niet langer te combineren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel