Vertrekkend wethouder Haagsma (PU) vindt oplossingen tijdens sporten

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 maart 2022 | 14:33 • Zaterdag 5 maart 2022 | 14:33

Wiemer Haagsma (PU) die na de verkiezingen niet meer terugkeert als wethouder, heeft een natuurlijke passie voor sport. Met bezieling heeft ie acht jaar lang zijn werk gedaan als wethouder van onder andere sport. Na acht jaar vindt hij het tijd geworden om een stapje terug te doen.

Sport is een belangrijk onderdeel van het leven van Haagsma: "Het is heerlijk op het moment dat er wat frustratie opgebouwd is of dat je met dingen zit waarvan je niet precies weet hoe zal ik dat nu eens aanpakken. En als je dan een stukje gaat hardlopen of even op de racefiets stapt, dan komt er altijd een soort van oplossingsgedachte. En daar is sport voor mij erg belangrijk geweest."

Trots op grote sportevenementen
Haagsma is trots op de ontwikkeling van enkele grote sportevenementen in Noordoostpolder die in de afgelopen jaren tijdens zijn ambtsperiode tot bloei zijn gekomen. Haagsma: "Het meest waardevol is het als mensen samen ergens de schouder onder zetten en daar zijn de Sportverkiezingen en de Triathlon Noordoostpolder wel een voorbeeld van."

Na de gemeenteraadsverkiezingen die van 14 tot en met 16 maart worden gehouden, keert Haagsma niet meer terug als wethouder. Hij is nog niet voor de politiek verloren, want hij staat op de 13e plaats van de kandidatenlijst. "Maar je ziet mij niet meer terug als wethouder. Die beslissing heb ik in december al genomen."

De vertrekkende wethouder heeft nog wel een goede tip voor zijn opvolger: "Ik denk dat het een uitdaging is om na de coronaperikelen alles weer een beetje in de benen te helpen en er weer energie in te krijgen. Er moet een beetje zuurstof in het vuurtje komen om ervoor te zorgen dat we allemaal weer een stap verder komen en plezier beleven aan bewegen en samen sporten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel