Wethouder Suithoff heeft door volle agenda weinig tijd voor sport

ZEEWOLDE • Zo 6 maart 2022 | 14:12 • Zondag 6 maart 2022 | 14:12

Ewout Suithoff uit Zeewolde kijkt tevreden terug op de afgelopen vier jaar. In die periode was hij als wethouder van gemeente Zeewolde verantwoordelijk voor volkshuisvesting, afvalinzameling, verkeer, duurzaamheid en sport. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zal Suithoff niet terugkeren in het college. Want de wethouder die vanaf 2000 in Zeewolde woont gaat verhuizen naar Hattem.

Suithoff heeft in het verleden zelf ook veel bewogen, op de racefiets. Maar door zijn werk als bestuurder had hij daar de tijd niet meer voor. In plaats daarvan probeert hij zo vaak als zijn agenda het toelaat met zijn hond Floris in het Horsterwold te wandelen. "Vier of vijf keer in de week ben ik zeker hier voor een lange wandeling te vinden. Het houdt me scherp, het houdt me fit en je wordt er gewoon blij van."

Trots op beweegakkoord
De wethouder van de ChristenUnie is vooral trots op het lokale sport- en beweegakkoord. Hierbij spelen volgens hem de buurtsportcoaches een belangrijke rol: "Echt een prachtig team dat verbinding heeft met studentes en stagiaires uit het onderwijs." Volgens de bestuurder is het effect daarvan dat er veel bewogen wordt in Zeewolde.

Suithoff
kijkt tevreden terug op zijn werk in Zeewolde. Hij adviseert zijn opvolger om het contact met het verenigingsleven te blijven zoeken. "Blijf in verbinding met al die vrijwilligers die hier actief zijn. Beleid is mooi, maar dat doe je niet van achter je bureau."

De bestuurder blijft na de gemeenteraadsverkiezingen beschikbaar als wethouder tot er een nieuw college van B&W is gevormd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel