Wethouder Ton van Amerongen (VVD) kijkt trots terug op de afgelopen periode

DRONTEN • Za 12 maart 2022 | 19:45 • Zaterdag 12 maart 2022 | 19:45

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) van gemeente Dronten is blij dat het de afgelopen periode vooral gelukt is om meerdere sportaccommodaties een update te geven. Hij geeft het Aat de Jonge Zwembad als voorbeeld als hem wordt gevraagd waar hij trots op is in de sportwereld in Dronten.

Van Amerongen zegt dat dat het oude zwembad in de gemeente echt aan vervanging toe was. Het zwembad heeft geen gasaansluiting en is daarom duurzaam. Van Amerongen zegt dat zijn opvolger als wethouder verder moet gaan werken aan het verduurzamen van de gemeentelijke sportaccomodaties in Dronten.

Van Amerongen is twaalf jaar lang wethouder geweest in Dronten en heeft niet de ambitie om er nog eens vier jaar aan vast te plakken. Van Amerongen staat de komende gemeenteraadsverkiezingen wel op de kandidatenlijst en hoopt zo in de gemeenteraad te komen. "Dus ik zou op die manier nog een keer mijn passie willen tonen in de gemeenteraad", zegt de huidige wethouder.

Over een paar dagen worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In een serie van zes afleveringen richten we de camera op de wethouders die de afgelopen vier jaar sport in de portefeuille hadden. Vandaag wethouder Ton van Amerongen van gemeente Dronten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel