Hedwiges Maduro blijft Almere City FC trouw

ALMERE • Di 5 april 2022 | 15:18 • Dinsdag 5 april 2022 | 15:18

Trainer Hedwiges Maduro blijft Almere City FC voorlopig trouw. Ondanks verschillende lucratieve aanbiedingen uit binnen- en buitenland blijft de geboren Almeerder behouden voor de club die speelt in de Keuken Kampioen Divisie. De assistent-trainer van het eerste elftal tekent een contract in Almere dat hem voor twee seizoenen bindt.

De 18-voudig Oranje-international tekende twee seizoenen geleden een contract als hoofdtrainer van het beloftenelftal, het vlaggenschip van de jeugdopleiding. Onder zijn leiding werd dat elftal eind februari kampioen van de Eredivisie najaarscompetitie. Vanaf december vorig jaar combineerde hij deze rol met de functie van assistent-trainer van het eerste elftal.

Het contract van Maduro loopt eind juni af en dat is niet onopgemerkt gebleven in de voetbalwereld. De 37-jarige ex-prof (van onder meer Ajax, Valencia en Sevilla) werd de afgelopen weken door diverse clubs benaderd. Onder meer Sparta, PSV en FC Groningen hengelden naar zijn diensten. Toch koos Maduro voor een vervolg van zijn loopbaan in Flevoland. "Ik ben een geboren Almeerder en een gevoelsmens. Mijn gevoel zegt dat ik nog niet klaar ben in Almere en dat Almere nog niet klaar is met mij", aldus Maduro op de website van de club.

Algemeen directeur John Bes is trots dat de begeerde trainer opnieuw voor Almere City FC kiest. "Hedwiges heeft zich in de afgelopen jaren gemanifesteerd als een zeer talentvolle, hardwerkende trainer die zowel op individueel- als teamniveau aansprekende successen heeft geboekt. Het is mooi voor de club én voor Hedwiges dat hij zich verder kan ontwikkelen in een omgeving die hem goed past. Zijn prestaties, uitstraling en sympathieke karakter maken hem tot een geweldige ambassadeur van club en stad en dus is iedereen in Almere gelukkig met zijn contractverlenging", aldus directeur Bes op de clubwebsite.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel