SV Urk verspeelt overwinning in slotfase tegen NSC Nijkerk

URK • Za 7 mei 2022 | 16:50 • Zaterdag 7 mei 2022 | 16:50

SV Urk heeft zaterdagmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen NSC Nijkerk. Ondanks het puntverlies verstevigde de ploeg van trainer Gert Jan Karsten wel de koppositie in de Hoofdklasse B, vanwege het verlies van nummer twee SC Genemuiden.

Yannick Cornelisz van NSC deed na ruim een half uur spelen SV Urk pijn met een mooi afstandsschot. Hij krulde de bal met een boog net langs doelman Richard Strijker. Lucas Schraal zorgde ervoor dat SV Urk toch met een gelijkspel de kleedkamer in kon gaan. Schraal schoot vanaf ongeveer 18 meter de bal binnen. Met de rust stond het daardoor 1-1.

Urkers verspelen vlak voor tijd winst
Na een kwartier voetballen in de tweede helft kwam SV Urk op voorsprong in Nijkerk. Invaller Jelle de Boer kopte de bal achter de doelman van NSC. Vijf minuten voor tijd kwam NSC weer op gelijke hoogte 2-2. Oud Almere City FC-speler Renee Troost scoorde voor de ploeg uit Gelderland.

Door het verlies van directe concurrent SC Genemuiden tegen RKAV Volendam komt SV Urk een stapje dichter bij het kampioenschap. In de Hoofdklasse B zijn nog vier duels te spelen.

Flevo Boys onderuit
Net als SV Urk wist ook Flevo Boys uit Emmeloord niet te winnen. De wedstrijd tegen AZSV ging met 0-2 verloren. De Emmeloorders bezetten nu de negende plek in de Hoofdklasse B.