SV Urk met 2-4 te sterk voor DVS'33

URK • Za 15 oktober 2022 | 17:24 • Zaterdag 15 oktober 2022 | 17:24

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag een competitieduel in Ermelo tegen DVS’33 met 2-4 gewonnen. Bij de rust stond er een 1-2 stand op het scorebord. Het is na zes competitie-nederlagen op rij een welkome winstpartij voor de Urkers die dit seizoen voor het eerst uitkomen in de Derde Divisie.

De thuisploeg kwam na 25 minuten op voorsprong. Na een vermeende overtreding van Riekelt Nentjes op Frank Olijve legde de scheidsrechter de bal op de stip. Lars van Wetering zette vanaf elf meter DVS’33 op een 1-0 voorsprong.

Vlak voor rust sloegen de Urkers terug. Na een mooie assist van Lucas Tol schoot Lucas Nagel de gelijkmaker hard en hoog in het doel. Kort daarna was Hessel Snoek, na een voorzet vanaf de rechterkant, zeer attent bij de tweede paal. Hij tekende voor de tweede Urkse treffer.

Na de pauze scoorde Frank Olijve namens de thuisploeg in de 56e minuut met een kopbal de gelijkmaker. Tien minuten later werd de wedstrijd een kleine tien minuten onderbroken door een blessure van Hessel Snoek. De Urker spits moest met een brancard het veld verlaten. Hij kon later, op het oog onaangedaan, de wedstrijd vanaf de zijlijn verder volgen.

Na de onderbreking was Urk scherper dan de thuisploeg. Met treffers van Lucas Schraal en Riekelt Nentjes kort achter elkaar trok de ploeg de wedstrijd naar zich toe.

De Urkers komen dinsdagavond opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg in de KNVB- beker een thuisduel tegen Staphorst.