City FC pakt periodetitel na late goal tegen Jong FC Utrecht

ALMERE • Ma 3 april 2023 | 20:06 • Maandag 3 april 2023 | 20:06

Almere City FC heeft maandagavond de derde periodetitel van de Keuken Kampioen Divisie gewonnen en zich zodoende verzekerd van deelname aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor met 1-0 te sterk voor Jong FC Utrecht. De verlossende winnende treffer van aanvoerder Damian van Bruggen viel pas vlak voor tijd.

In de eerste helft was Almere City in de openingsfase een aantal keer dichtbij de openingstreffer: Lance Duijvestijn schoot van dichtbij net naast en Anthony Limbombe zag zijn inzet snoeihard op de onderkant van de lat belanden. Na het eerste kwartier ging de Almeerse storm wat liggen en kon ook Jong FC Utrecht zich af en toe melden voor de goal van Nordin Bakker. De ploeg van Darije Kalezic kwam tot schoten van Edhart en Jenner, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Zo was het bij rust 0-0 in het Yanmar stadion.

In de tweede helft kwam Stije Resink in de ploeg voor Jorrit Smeets bij Almere. In de openingsfase van het tweede bedrijf meldde Jong FC Utrecht zich een aantal keer knap voor de goal van Almere City en moest doelman Nordin Bakker in korte tijd de nodige reddingen verrichten. Almere spits Jeredy Hilterman moest na een uur spelen plaatsmaken voor de Noor Kornelius Hansen. De thuisploeg was vervolgens via de Spanjaard Pascu twee keer gevaarlijk met een schot en een kopbal.

Almere groeide vervolgens weer in de wedstrijd en was continu op de helft van Jong FC Utrecht te vinden. Het laatste kwartier kwamen Alhaft en Van La Parra nog in de ploeg bij de thuisploeg. De wedstrijd leek in een anti-climax te eindigen, maar vlak voor tijd wist aanvoerder Damian van Bruggen na een corner van dichtbij de verlossende 1-0 binnen te koppen.

Wedstrijdverloop:

93. Afgelopen: 1-0

87. GOAL: Almere City komt op 1-0 door aanvoerder Damian van Bruggen. Hij kopt de bal van dichtbij binnen.

76. Dubbele wissel bij Almere:

71. Stije Resink is gevaarlijk namens Almere na een corner, maar hij werkt voorlangs.

66. Kopkans Pascu net naast.

63. Pascu ziet zijn afstandknal met moeite gekeerd worden door Utrecht goalie Nijhuis.

57. Toch een behoorlijk grote kans voor Utrecht-spits Mees Rijks, maar hij maakt het Bakker niet moeilijk.

56. Hansen vervangt Hilterman bij Almere.

55. Weer zijn de gasten gevaarlijk: nu redt Bakker knap op de inzet van Leliendal.

52. Nu is Jong FC Utrecht twee keer gevaarlijk voor de goal van Almere en moet Nordin Bakker handelend optreden.

51. Nu knalt Manel Royo rakelings over de goal van Jong FC Utrecht.

49. Duijvestijn zoekt de verre hoek maar de bal zeilt een meter langs de kruising.

46. Stije Resink is bij Almere in de ploeg gekomen voor Jorrit Smeets.

45. Het is rust in Almere: 0-0

40. Klein opstootje, twee gele kaarten. Eentje voor Anthony Limbombe voor Almere, eentje voor FC Utrecht-speler Rocco Robert Shein.

38. Weer zijn de gasten gevaarlijk: Ivar Jenner slalomt langs een aantal Almeerders, maar zijn schot belandt in de handschoenen van Nordin Bakker.

33. Jong FC Utrecht meldt zich voor de goal van Almere City , maar Lynden Edhart ziet zijn poging over gaan.

12. LAT: weer een megakans voor Almere City: Anthony Limbombe schiet op aangeven van Lance Duijvestijn snoeihard op de onderkant van de lat.

5. OEI: eerste kans van de wedstrijd is direct een grote voor Almere City FC: Lance Duijvestijn schiet op aangeven van Limbombe net naast.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.

Opstellingen:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel