Thomas Poll verruilt Almere City voor Cambuur

ALMERE • Vr 1 september 2023 | 23:09 • Vrijdag 1 september 2023 | 23:09

Thomas Poll verruilt per direct Almere City FC voor Cambuur Leeuwarden. De linksback heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Friese Keuken Kampioen Divisie-club. Het eerste jaar is dit nog op huurbasis en het jaar daarna staat hij onder contract in Leeuwarden. De verdediger vertrekt op de laatste dag van de zomertransferwindow, nadat hij de afgelopen twee seizoenen bij 'City' actief was.

De 22-jarige Poll kon dit seizoen bij kersverse eredivisionist Almere City op weinig speeltijd rekenen onder trainer Alex Pastoor. Hij moest onder andere Sherel Floranus en Manel Royo voor zich dulden op de linksbackpositie. Cambuur zocht een nieuwe linksback, nadat Alex Bangura naar het Engelse Middlesbrough vertrok.

In 2021 kwam Poll over van FC Groningen. Sindsdien speelde hij 62 wedstrijden in het rood-zwart en was hij betrokken bij zeven doelpunten. In de finale van de gewonnen play-offs tegen FC Emmen startte Poll tijdens de heenwedstrijd in Almere (in een aanvallende rol) verrassend in de basis. Tijdens de return en promotiewedstrijd in Drenthe kwam hij in de 2e helft als invaller binnen de lijnen en kon hij na 90 minuten met zijn teamgenoten het promotiefeestje vieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel