Almere City FC wil zondag stunten bij Ajax

ALMERE • Vr 10 mei 2024 | 18:09 • Vrijdag 10 mei 2024 | 18:09

Almere City FC speelt komende zondag voor het eerst in de geschiedenis een uitwedstrijd tegen Ajax op het hoogste niveau. De Almeerders, die sinds afgelopen maandag officieel veilig zijn in de eredivisie, geloven in een stunt in de Johan Cruijff Arena.

De wedstrijd Ajax - Almere City FC staat centraal in de één-na-laatste aflevering van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun debuutseizoen op het hoogste niveau. Bekijk hier de gehele uitzending:

Almere City speelde vorige week vrijdag thuis met 1-1 gelijk tegen SC Heerenveen en kwam daarmee op 34 punten uit 32 gespeelde wedstrijden. Omdat Excelsior afgelopen maandag in eigen huis niet wist te winnen van NEC, zijn de Almeerders verzekerd van nog een seizoen in de eredivisie.

De ploeg van Alex Pastoor wacht al wel 10 wedstrijden op een overwinning. De laatste Almeerse zege dateert van 17 februari toen er in Zwolle met 0-1 gewonnen werd bij PEC. Ajax verloor slechts één van de laatste 9 duels en staat vijfde momenteel. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde op 12 november van het vorige jaar in het Yanmar stadion in een 2-2 gelijkspel.

Fitte selectie
Trainer Alex Pastoor kan in Amsterdam beschikken over een geheel fitte selectie. Alleen middenvelder Peer Koopmeiners ontbreekt vanwege een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart tegen SC Heerenveen van afgelopen vrijdag. Huurling Koopmeiners is voor twee duels geschorst en komt daarom niet meer in actie voor Almere City FC. Komende zomer keert hij terug naar AZ.

Hedwiges Maduro
Bij Ajax is Almeerder Hedwiges Maduro nu nog één van de assistent trainers van John van 't Schip. Maduro geldt als de belangrijkste kandidaat om deze zomer hoofdtrainer Alex Pastoor op te volgen bij Almere City FC. Maduro mag door het behalen van het hoogste trainersdiploma UEFA-Pro vanaf komend seizoen op eigen benen staan als hoofdcoach in het betaald voetbal.

De uitwedstrijd tegen Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel