'Verwacht weer doelpunt Ritmeester van de Kamp tegen Feyenoord'

ALMERE • Di 20 februari 2024 | 18:25 • Dinsdag 20 februari 2024 | 18:25

Algemeen directeur John Bes, verdediger Joey Jacobs en brouwer en supporter Anneke Geraads zijn deze week te gast in #AlmEredivisie: De Podcast.

In de podcast van Omroep Flevoland en 1Almere bespreken we elke week de verrichtingen van de kersverse eredivisionist Almere City FC tijdens hun debuutjaar op het hoogste niveau. Presentator Martijn de Groot en sterverslaggever Joep waren een weekje vrij.

'Ajaxdocumentaire'
Deze week sprak presentator Nanko Boelman met directeur John Bes over de reacties die er kwamen op de documentaire over Almere City: sommige Almeerse fans vonden dat er te veel over Ajax gesproken werd. Bes begrijpt dat sentiment, maar het zegt ook iets over de transitie waar de club in zit.

Bes zegt dat hij veel complimenten krijgt naar aanleiding van de docu. Of dat ook de interesse heeft gewekt van AZ, dat nog een directeur zoekt? Bes laat er weinig over los en zegt dat hij bij Almere City FC werkzaam is.

Comfortabel op tribune
Verder ging het over de wedstrijd tegen PEC van afgelopen weekend, waarin Almere het laagste aantal 'expected goals' van dit seizoen had, maar toch met 1-0 won. Volgens Joey Jacobs zegt zo'n percentage dan ook niet alles.

Vertrouwen tegen Feyenoord
De wedstrijd van komend weekend tegen Feyenoord zal Joey Jacobs vanaf de tribune moeten bekijken, vanwege zijn vijfde gele kaart tegen PEC Zwolle.

Op die tribune is geen plek voor Feyenoordsupporters. Er is geen mogelijkheid tot een zogeheten 'ticketswap', om te voorkomen dat Feyenoordfans tussen het thuispubliek gaan zitten.

'Ritmeester van de Kamp scoort weer'
Toch is Jacobs er zeker van dat het strijdplan van de Almeerders ook werkt tegen Feyenoord en voorspelt hij een 1-0 overwinning.

Ook Anneke Geraads denkt dat er met 1-0 gewonnen gaat worden. Ze rekent op een doelpunt van publiekslieveling Jochem Ritmeester van de Kamp "Die scoort altijd tegen topclubs', en het is bovendien een van haar favoriete spelers.

Ook verwacht ze weer een sterk keepende Nordin Bakker, de keeper die bij haar thuis elke dag hartstochtelijk wordt toegezongen.

De podcast is te beluisteren via Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify en op deze website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel