Windsurfer De Geus beëindigt loopbaan na mislopen Spelen

ALMERE • Do 22 februari 2024 | 18:12 • Donderdag 22 februari 2024 | 18:12

Windsurfster Lilian de Geus (32) uit Almere stopt met topsport. De Geus probeerde afgelopen maand in de IQFoil-klasse de Olympische Spelen te bereiken, maar dat lukte niet. Daarom heeft ze nu besloten haar loopbaan te beëindigen.

De Geus behoorde in de RS:X klasse jarenlang tot de wereldtop. Zo werd ze in 2017, 2018 en 2019 wereldkampioen. Op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016) en Tokyo (2021) eindigde ze als vierde en en vijfde.

Door de coronapandemie werden de Spelen in Tokyo met een jaar uitgesteld, waardoor de voorbereidingstijd op de Spelen komende zomer in Parijs een jaar korter werd. "Door een tekort aan tijd in deze campagne, merkte ik al snel dat het een race tegen de klok ging worden", vertelt ze op de website van het Watersportverbond.

"Een race die ik helaas niet heb weten te winnen. De zoektocht naar een geschikte coach bleek een zeer lastig en lang traject en waren er zowel fysiek als mentaal grote uitdagingen."

In de plaats van De Geus gaat de Almeerse Sara Wennekes wel naar de Spelen. Ook Kiran Badloe uit Lelystad lukte het niet zich te plaatsen voor Parijs, Luuc van Opzeeland gaat in zijn plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel