SV Urk rekent in zinderende slotfase af met koploper RKAV Volendam

URK • Za 24 februari 2024 | 21:09 • Zaterdag 24 februari 2024 | 21:09

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de 3e divisie. Na een ruststand van 1-1 was de ploeg van trainer Peter Wesseling uiteindelijk met 4-2 te sterk voor koploper RKAV Volendam. Man of the match was spits Jarno van Essen die met twee treffers in blessuretijd de wedstrijd besliste.

Het was de koploper die in de 27e minuut de score opende. Uit een vrije trap kon Perry Karregat de bal binnen tikken: 0-1. Binnen vijf minuten wisten de Urkers weer op gelijke hoogte te komen. Met een geplaatst schot in de hoek tekende Iede Nentjes voor de 1-1.

SV Urk op voorsprong via Jan Ras
Na de pauze kwam Urk 54e minuut op voorsprong via Jan Ras. Op aangeven van Pieter Brands schoot de spelbepaler de bal vanaf de rand van de zestienmeter hard in de hoek: 2-1. In de 67e minuut kwam de koploper weer langszij na een eigen doelpunt van Lubbert Post.

De wedstrijd lijkt dan af te stevenen op een gelijkspel. Maar in een zinderende slotfase slaagt Jarno van Essen er in om in blessuretijd nog twee keer te scoren waardoor de Urkers het duel met 4-2 naar zich toe trekken.