Almere City knokt en vecht in eigen huis, maar verliest wel van Feyenoord: 0-2

ALMERE • Zo 25 februari 2024 | 14:21 • Zondag 25 februari 2024 | 14:21

Ondanks een sprankelend en fel Almere City heeft het de wedstrijd tegen Feyenoord wel verloren: 0-2. Invaller Yankuba Minteh schoot in de 72e minuut op schitterende wijze raak, al leek zijn schot meer bedoeld op een voorzet. In de blessuretijd maakte hij ook nog 0-2. Daarmee kregen de Rotterdammers misschien wel iets te veel.

De basiself ten opzichte van vorige week tegen PEC Zwolle was op vier plekken gewijzigd. Joey Jacobs, Peer Koopmeiners en Stije Resink waren geschorst. De vervangers waren Kornelius Hansen, Hamdi Akujobi en Álvaro Peña. Jason van Duiven begon op de bank ten koste van Rajiv Van La Parra. Bij Feyenoord was hoofdtrainer Arne Slot afwezig. Zijn honneurs werden waargenomen door Sipke Hulshoff.

ANP
Buitenspel gezien door de VAR
Na een rustige beginfase leek Feyenoord uit het niets op 0-1 te komen. Bij de eerste de beste kans schoot Geertruida de bal achter doelman Nordin Bakker, die daarmee niet voor de tiende keer in de Eredivisie zijn doel schoon kon houden. Toch ging het doelpunt niet door, want de VAR zag buitenspel. Toch leek het erop dat de bal voor het laatst afkomstig was van een City-speler.

Meteen daarna kreeg City zelf de kans op 1-0! Na een mooie combinatie met Thomas Robinet kwam Yoann Cathline oog in oog te staan met doelman Timon Wellenreuther, maar de doelman redde knap. Feyenoord probeerde het wel, maar kwam niet door de stugge City-verdediging.

Op een protest van de supporters van Almere City na, viel er lange tijd in de eerste helft weinig te genieten. Totdat Peña met een fraai schot bijna wist te scoren, maar Wellenreuther wist er nog een handje tegenaan te krijgen.

ANP
0-2 in de slotfase
In de tweede helft bleef Almere City opnieuw compact spelen. Grote kansen aan beide kanten bleven uit. De ploeg van trainer Alex Pastoor leek steeds meer te geloven in een goed resultaat totdat in de 72ste minuut invaller Yankuba Minteh uit het niks 0-1 maakte. Hij leek een voorzet te willen geven, maar de bal verdween op fraaie wijze achter doelman Nordin Baker.

City rook de gelijkmaker. Het kreeg kansen via Van La Parra en Van Bruggen, maar via opnieuw Minteh werd de eindstand 0-2.

Door de nederlaag staat Almere City nu op de dertiende plaats in de Eredivisie met 27 punten. Feyenoord blijft door de overwinning tweede, nu met 55 punten. Volgende week speelt de formatie van Alex Pastoor een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.