Waarom Almere City-fans luidkeels protesteerden tégen de koers van hun club

ALMERE • Zo 25 februari 2024 | 17:32 • Zondag 25 februari 2024 | 17:32

Een opmerkelijk protest tegen Almere City in het Yanmar Stadion zondagmiddag. In de 36e minuut van de wedstrijd tegen Feyenoord stonden City-fans massaal op om hun ongenoegen kenbaar te maken over de koers van de club. Onder meer met spandoeken werd de 'dubbele-agenda-cultuur' bekritiseerd.

Aanleiding was de ESPN-documentaire City de club, Ally de stad die onlangs is verschenen. De documentaire is onderdeel van het miljoenencontract dat de eredivisie heeft gesloten met betaalzender ESPN. Daarbij wordt over elke club zo'n documentaire gemaakt.

De supporters hadden de 36e minuut gekozen voor hun protest vanwege het netnummer 036 voor de regio Almere.

Waarom leidt deze docu tot boosheid?
Volgens Vak D, de harde kern van Almere City, wordt de club als zielloos neergezet in de volgens hen 'schandalige' documentaire. Té commercieel en een lightversie van Ajax. En dat steekt: "Al jaren vechten wij voor een eigen identiteit en dat wordt eenvoudigweg tenietgedaan door een trieste docu."

Met de sfeeractie tijdens de match tegen Feyenoord wilde de harde kern aangeven dat je als club 'nooit spijt van je eigen identiteit' moet hebben. Op een van de spandoeken was te lezen: "Dubbele club, NEE! Support de lokale FC!"

Het wedstrijdverslag lees je hier: Almere City knokt en vecht in eigen huis, maar verliest wel van Feyenoord: 0-2

Hoe denkt de club over de kritiek?
Directeur John Bes reageerde onlangs in de podcast Almeredivisie al op de Ajaxkritiek. Bes begrijpt dat sentiment, maar het zegt volgens hem ook iets over de transitie waar de club momenteel in zit. De directeur zegt zelf juist veel complimenten te krijgen over de documentaire.

De podcast met onder meer John Bes luister je HIER.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel