Spitsen 'opvreten' gaat de aanvoerder van SV Urk missen

URK • Do 29 februari 2024 | 20:24 • Donderdag 29 februari 2024 | 20:24

"Dit is mijn laatste wedstrijd op de Wetering en daar ga ik van genieten", zegt de aanvoerder van SV Urk in voorbereiding op de wedstrijd van komende zaterdag tegen SC Genemuiden op sportpark de Wetering in het dorp in Overijssel. Bennie Dunnink stopt na dit seizoen bij het eerste elftal van SV Urk en dus komt hij voor de laatste keer in actie tijdens de beladen wedstrijd tegen Genemuiden.

De aanvoerder heeft de laatste jaren veel blessureleed en dat is hem te veel geworden. 'Ik wil straks mijn potje tennis spelen zonder mijn enkels in te moeten tapen", aldus Dunnink.

De verdediger kan niet altijd meer topfit zijn en is dus zuinig op zijn gezondheid. "Het opvreten van spitsen", zegt Dunnink als hem gevraagd wordt wat hij het meeste gaat missen. Als verdediger heeft hij de taak de spitsen van de tegenstander van het scoren af te houden.

Handhaving
In de eerste confrontatie tussen SV Urk en Genemuiden waren de Urkers met 1-0 te sterk op sportpark de Vormt op Urk. Dunnink vindt het niet belangrijk of zijn ploeg goed speelt in Overijssel. Hij vindt het belangrijker om punten te pakken tegen de koploper. Genemuiden is momenteel koploper in de derde Divisie A en Urk staat tiende.

Doelstelling voor SV Urk is dit seizoen handhaving in de deze landelijk klasse. Na de overwinning van vorige week tegen RKAV Volendam is de ploeg goed op weg.

Bekijk het complete gesprek met Dunnink hier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel