130 mensen in protestmars thuiszorg

EMMELOORD
Zo'n 130 thuiszorgmedewerkers liepen maandagavond een protestmars door Emmeloord tegen een besluit van de gemeente Noordoostpolder. De gemeente gaat de huishoudelijke hulp weghalen bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Volgens de vakbond Abvakabo FNV verliezen honderden thuiszorgmedewerkers hun baan of gaat hun loon achteruit. Bovendien verliezen de zorgbehoevenden hun vertrouwde hulpverlener zegt FNV.

Al een paar weken wordt er actie gevoerd in Emmeloord. De thuiszorgmedewerkers willen komend jaar blijven werken zodat er meer tijd is voor het vinden van een oplossing. Wethouder Hennie Bogaards heeft eerder al aangegeven bij haar standpunt te blijven.

reacties (18)

 • LINDA

   

  Helemaal mee eens Carry want een agent werkt compleet anders en wij huishoudelijk medewerkster en medewerkers hebben niet alleen lichamelijk een zware taak maar ook geestelijk soms omdat je er ook voor de mensen bent Dus wat nou politie agent is veel zwaarder dat is iets compleet anders MENEER JAN....Neem het even over voor 30 uur per week en dan zowel van ons als huishoudelijke hulp als van een agent vergelijk dan nog eens dat zal niet gaan !! SUCCES. PS Oudere hebben de hulp Keihard nodig een agent kan het heel goed met zijn team maar oudere meestal niet meer dus helpen we ze waar we kunnen jammer dat de gemeente dat niet WIL Zien gr.Linda

  reageer
 • Sjors

   

  Het probleem ligt meer bij de thuiszorgbedrijven dan bij de gemeente die de taak van de overheid gaat overnemen. Mijn ouders maken gebruik van huishoudelijke hulp via thuiszorg en moeten vanaf volgend jaar veel meer gaan betalen dan dat ze gewend waren de afgelopen jaren. Beiden hebben ze netjes 40+ jaar gewerkt daardoor een zeer goed pensioen en dan nog eens een AOW er overheen, ze kunnen makkelijk een hogere bijdrage betalen. Ze hebben een vaste hulp en die gaat vanaf januari zonder bemiddeling van een thuiszorgboer aan het werk en verdiend daardoor een leuk bedrag extra. Bij mij in de buurt wonen oudjes die krijgen nu thuiszorg en moeten vanaf volgend jaar een groot deel zelf betalen maar kunnen dat niet. De man heeft 28 in de bijstand gezeten en moet het daardoor doen met alleen een AOW en dat is heel erg sneu voor die mensen ,nu moeten ze waarschijnlijk samen het huis op orde gaan houden vanwege dat ze geen eigen bijdrage kunnen betalen. Gewoon schaamteloos dat arme oude mensen geen geld hebben voor huishoudelijke hulp.

  reageer
 • zorg

   

  mw bogaars wil punten halen. .

  reageer
 • Carry

   

  Hoezo heeft een politieagent veel moeilijker werk? Ga dit werk zelf maar eens doen dan praten we wel verder.

  reageer
 • Carry

   

  Onzin. In de Noordoostpolder krijgen ze niet minder dan in andere gemeentes waar de thuiszorg wel normaal blijft bestaan. Naar verluid gaat het geld naar de zorgboerderijen want dat zijn vriendjes van de wethouder en die moeten natuurlijk overeind blijven. Ten koste van vele worden zo enkele geholpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • haha

   

  een politieagent houdt niet maar 5 euro netto over per uur hoor! en hoezo is een boete uitschrijven moeilijker werk dan de thuiszorg?!

  reageer
 • Jan

   

  12.50 euro bruto. Bij een werkweek van 40u verdien je dan 2000euro bruto in de maand. Een politieagent die veel moeilijker werk heeft dan een huis schoonmaken verdient in veel gevallen maar 1600euro bruto. Wat mij betreft is 12.50 een vorstelijk voorstel voor het soort werk wat wordt gedaan.

  reageer
 • Teun

   

  Bezuinigen,efficiënter werken,enige ondersteuning van het eigen netwerk allemaal niks mis mee. Maar om de thuiszorg medewerkers te ontslaan en ze vervolgens bij de zelfde client voor 12,50 euro bruto hun werk voort te laten zetten is ronduit schandalig.de gemeente dient ook nog eens voor ieder gewerkt uur 2,50 aan bemiddeling te betalen,een bemiddeling die al aanwezig is. De thuiszorg hulp houdt met deze constructie,na afrek van premies en belastingen 5 euro netto over,ipv de 10 euro die ze nu verdienen. Betekend dat velen onder bijstands niveau gaan vallen en willen we dit nou? Dan de zorgontvangers,waarvan velen straks 12,50 per uur moeten betalen aan hun eigen vertrouwde hulp,ook voor hen gaat dit een financiële ramp worden. Teun Nijdam Raadslid NOP PVVP

  reageer
 • Jan

   

  Hoop dat al de mensen die nu de beslissing nemen dat het maar met minder zorg moet (ook in Den Haag) heel oud worden en dan ooit zelf deze hulp nodig hebben en er dan nog meer bezuinigd is. Misschien gaan ze dan nog eens nadenken over de fouten die ze nu nemen. Alhoewel ze dan hun schaapjes wel op het droge zullen hebben (lees zakken hebben gevuld) en dan zelf hun hulp kunnen betalen. Jammer voor Nederland!!

  reageer
 • Swiebertje

   

  volgens mij moeten deze mensen bij de landelijke politiek zijn. in het stemhokje wat verder nadenken dan je hypotheekrenteaftrek...

  reageer
 • na 18 jaar werkloos

   

  Respectloos, hebben geen idee van wat we doen en waar we voor staan.respectloos naar het werk wat wij doen.

  reageer
 • henk

   

  dit

  reageer
 • Polderling

   

  Wie betaalt zijn huishoudelijke hulp ook rond de 20 euro per uur?

  reageer
 • Polderaars

   

  Wat een belachelijk gedoe van zonl. Torenhoge salarissen van bestuurders en managers, draaideur zzp'ers, en dure stafvoorzieningen. Het kan allemaal, en nu janken dat er wat gaat veranderen. Jarenlang hebben ze kunnen incasseren wat men wilde. De gemeente heeft de opdracht om de thuiszorg maatschappelijk optimaal te organiseren. De wethouder doet dit op een prima transparante en menselijk manier. Dat niet iedereen het naar de zin krijgt is begrijpelijk. Gaat uiteindelijk via goede en betaalbare zorg aan de patiënt, en daar is niet alleen zonl voor geschikt. Wethouder, pak nu door!!

  reageer
 • Henk Stubbe

   

  Waarom protesteren bij de opdrachtgever? Ga naar je werkgever en dwing een betere concurrentiepositie af. Die offerte die er lag was blijkbaar slecht. Nou doe daar wat aan.

  reageer
 • RL

   

  Inderdaad! Maar dat snapt blijkbaar niemand...

  reageer
 • henk

   

  De wethouder heeft nu de verantwoordelijkheid voor het zorgen van de zorg , als die dat niet kan/wil moet die zelf ontslag nemen . Maar er komen nog een keer verkiezingen !

  reageer
 • Greta

   

  Hoezo zorgt een wethouder voor massa ontslag?? lijkt mij dat de werkgever (die een hoog tarief wilde) en de landelijke overheid (je doet het maar met minder geld) dit doen. En de gemeente mag zoals met alles puin ruimen.......en krijgt dus van de bonden de zwarte Piet toegespeeld.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert