Twee zorglocaties weer vrij van corona, Talma Hof nog zorgelijk

FLEVOLAND • Vr 18 december 2020 | 14:43 • Vrijdag 18 december 2020 | 14:43

Woonzorgcentra 't Kompas op Urk en Hof van Smeden in Emmeloord zijn coronavrij. Dat laat Zorggroep Oude en Nieuwe Land weten. Woordvoerder Annette Jansen is blij dat er ook goed nieuws is in deze tijd. ''Natuurlijk zijn er ook verdrietige momenten. Maar ondanks alles is de sfeer in de organisatie goed. We zetten de schouders er nog steeds onder.''

Bij woonzorgcentrum Talma Hof in Emmeloord is nog steeds sprake van een corona-uitbraak. Dat speelt sinds begin deze maand. Momenteel zijn er 24 besmettingen. Dit aantal wisselt nog per dag.

Het baart Jansen zorgen dat er ook bewoners corona blijken te hebben terwijl ze klachtenvrij zijn. ''Dat is wel zorgelijk. We horen het ook van andere organisaties.''

Voorbereidingen vaccin
De Zorggroep heeft de eerste voorbereidingen getroffen voor als er een vaccin beschikbaar komt. Zo zijn medewerkers benadert die straks kunnen bijdragen aan de uitrol van de vaccinatie.

Zodra de vaccins zijn geleverd worden eerst zorgmedewerkers gevaccineerd. Maar ook bewoners van verpleeghuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel