Corona-uitbraak bij woonzorgcentrum Talma Hof

EMMELOORD • Vr 4 december 2020 | 14:54 • Vrijdag 4 december 2020 | 14:54

Bij woonzorgcentrum Talma Hof in Emmeloord is sprake van een corona-uitbraak. Dat laat Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) weten. Het gaat om 21 bewoners en enkele personeelsleden. Drie bewoners wachten nog op een uitslag.

De bewoners met corona zijn afgescheiden van de rest van de locatie. De bewoners hebben volgens ZONL verschillende stadia van dementie, vaak in combinatie met andere ziektebeelden. Voor hen is het daarom lastig om afstand te houden en om de handhygiëne voortdurend na te leven. ''Heel kwetsbaar dus. We zijn super alert en zitten boven op de situatie'', aldus woordvoerder Annette Jansen.

Tijdens de eerste coronagolf waren er ook besmettingen bij de Talma Hof. Toen zijn er twee bewoners overleden.

Personele bezetting in de knel
Een andere locatie met zorgen is Wittesteijn in Emmeloord. Op dit moment zijn daar zeven geconstateerde besmettingen. Eerder zijn daar ook drie bewoners overleden aan de gevolgen van corona. Volgens Jansen lijkt het tij niet te keren. Op de locatie zijn inmiddels extra maatregelen genomen.

Een punt van zorg bij Wittesteijn is de personele bezetting. Vanwege corona en andere uitval komt de Zorggroep in de knel. Medewerkers is gevraagd om meer uren te werken en ook is personeel van andere locaties of met een andere functie nu bij Wittesteijn ingezet.

De Zorggroep heeft aan familie gevraagd om waar dat kan een steentje bij te dragen. ''Door een bepaalde taak zelf te doen zoals het wassen en aankleden van een familielid bijvoorbeeld.''

Andere locaties met besmettingen
Ook op andere locaties van de Zorggroep is sprake van besmettingen. Bij Hof van Smeden in Emmeloord zijn momenteel vier bewoners besmet. Een tweede bewoner is inmiddels overleden aan de gevolgen van het virus.

Bij 't Kompas op Urk zijn acht bewoners besmet. Daar gaat het wel de goede kant op. Een deel van hen kan binnen nu en maandag uit quarantaine.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel